A fogkő nem ártalmas.

A fogkő az egyik legalattomosabb dolog, mert ez az ártalmatlannak tűnő kövecske tele van baktériumokkal, amik fogágy-betegséget, a fogak meglazulását, azaz a teljesen egészséges fogak elvesztését okozhatják. Ha van egy genetikai hajlam is, akkor pedig különösen figyelned kell, sajnos láttam már 40 éves fiatalt is emiatt teljes kivehető fogsorral.

Ahol vérzik ott inkább nem mosom, nehogy jobban vérezzen.

Ha vérzik a fogínyed, akkor ez egyértelmű jelzés, hogy valami nincs rendben. A fogínyvérzés legtöbbször fogínygyulladás miatt alakul ki. Azaz egy egészséges íny sohasem vérzik, még fogmosás közben sem. A gyulladást legtöbbször a fognyakon maradt lepedék vagy fogkő baktériumai okozzák. Ezért, ha nem tudod 2-3 nap alatt egy alapos otthoni szájhigiéniás (fogmosás, öblögetés stb) eljárással megszüntetni a problémát, akkor máris kérj egy időpontot depurálásra, azaz fogkő eltávolításra, mert te magad nem fogod tudni ezt otthon megszüntetni. 

Nem kell egy banális fogínyvérzéssel fogorvoshoz fordulni.

Csak gondolj abba bele, ha bármilyen vérzést tapasztalsz a testeden azt komolyan veszed. Ez sem más! A fogínyed és a fogaid egészségéről van szó, ha több napja nem múlik, keress fel egy fogorvost.