Fogszabályozó készülékek

Szerezzen önbizalmat sugárzó, megnyerő mosolyt!

Napjainkban nagyon fontos a magabiztos megjelenéshez az ápolt, szabályos fogazat. Sokan nem mernek felhőtlenül mosolyogni szabálytalan fogsoruk miatt. Ez nem csak a fiatalok, de az idősebb korosztály problémája is lehet, illetve a száj egészségének és a könnyen fenntartható szájhigiéniának is alapfeltétele.

Ennek megoldására alakítottunk ki minden esztétikai igényt kielégítő kezeléseinket.

fogszabályozás az egyik legjobb lehetőség, hogy fogainak állását korrigálja. A nyugati országokban a rögzített készülékek viselése a gondosságot és ápoltságot tükrözi. Hazánkban is egyre népszerűbb ez a típusú fogászati kezelés. Nézze milyen szép, esztétikus ma már egy fogszabályzó, szinte észrevehetetlen:
Minden korban lehet fogakat szabályozni. A fogak mozgatásának biológiai alapja minden korban ugyanaz. A fogak csontban való áthelyeződése, azaz a csont átépülése, minden élő szervezet sajátja. Nem ritka a fogszabályozó kezelés 50, vagy akár 60 éves korban sem.

fogszabalyzo_newA legegyszerűbb felosztás szerint két típusú készüléket különböztetünk meg:

Kivehető fogszabályozó készülékek

Felnőtt korban a fent tartó kezelésekre alkalmazunk kivehető készüléket.Mint ahogy a neve is tükrözi, nincs a szájban rögzítve, nappali és elsősorban éjszakai használatra alkalmas fogszabályozó készülékek, amelyek az elváltozástól függően különböző tágítócsavarokat és rugókat tartalmaznak. Ezek segítségével történik a fogelmozdítás.
Használatuk általában 12 éves korig ajánlott, de természetesen vannak ettől eltérő esetek is.
A kivehető fogszabályozó készülékek hatékonysága nagyban függ attól, hogy a páciens mennyi ideig és milyen gyakorisággal hordja.

Rögzített fogszabályozó készülékek

A rögzített készülékekkel pontosabb és finomabb fogelmozdítást tesznek lehetővé.Ezen fogszabályozó készülékek legfontosabb elemei a zárak vagy bracketek, amit speciális ragasztóval rögzítenek a fogakhoz. A zárak anyaga lehet fém, műanyag vagy porcelán. A zárakat ívekkel kötjük össze, amiket gumikarikák rögzítenek a bracketekhez.

A nagyon korai problémák kiszűrése érdekében akár 3-4 éves korban is megtörténhet az első konzultáció, de mindenképpen ajánlott 7 éves kor előtt megvizsgálni a gyermek fogazatát.

Nincsen. Minden korban lehet fogakat szabályozni. A fogak mozgatásának biológiai alapja minden korban ugyanaz. A fogak csontban való áthelyeződése #8211; azaz a csont átépülése #8211; minden élő szervezet sajátja. Nem ritka a fogszabályozó kezelés 50, vagy akár 60 éves korban sem. Vannak természetesen különbségek a kor változásával. A növekedési korban, vagy a fogváltás alatt a növekedés, vagy a fogváltás irányításával bizonyos eltérések könnyebben befolyásolhatóak. Később viszont már az állcsontok különbségének korrekciójánál nagyobb eséllyel jön szóba műtéti támogatás igénye, illetve gyakrabban van szükség valamelyik fog eltávolítására.

Igen. Szerencsére mára már két olyan kezelési mechanika is rendelkezésre áll, amivel a külső szemlélő számára láthatatlan módon lehet jelentős fogmozgatást végezni. Kérje szakorvosunk véleményét!

6-7 éves korig van igazán erre esély. Pl.:

#8211; azokban az esetekben legtöbbször még felesleges bármit beavatkozni amikor a

tej-metszőfogak kuszán állnak vagy a metszőfogak váltásakor a fogak két sorban nőnek, vagy ferdén törnek elő.

#8211; kisgyermekkorban, amikor enyhe torlódás van esetleg önmagában egy izomtorna megoldást jelenthet.

Ezt a döntést már fogszabályozó szakorvosunk hozza meg, azaz az adott eset alkalmas-e ilyen kezelésre.

A gyermek 6-7 éves kora után az esetek nagy részében az első fogak rendelkezésére álló hely csak szűkül, tehát általában azt lehet, mondani, hogy szinte semmi esély, hogy magától rendeződjön a fogtorlódás.

 Sajnos általában nem. Azaz, a bölcsességfogak eltávolítása után nem fognak a fogak hátra rendeződni, semmi esély arra, hogy a fogtorlódási probléma magától rendeződjön.

Más kérdés, hogy bizonyos esetekben a bölcsességfogak eltávolítása után a fogszabályozó kezeléssel lehetséges az oldalfogakat hátramozdítani, amerre a bölcsességfogak voltak. Ilyen módon hely teremthető és elkerülhető további foghúzás. Ezeket az eseteket a fogszabályozó szakorvosunk mérlegeli a kezelés tervezése során.

Sajnos bizonyos esetekben elkerülhetetlen, hogy a helyteremtéshez illetve a megfelelő arcesztétika kialakításához egy-egy maradófogat fel kell áldoznunk. Ilyenkor általában az első kisőrlők kerülnek eltávolításra.

A kezelési terv jelentősége többek között abban áll, hogy a tennivalók felmérése után a szakmai tapasztalat alapján szakorvosunk felméri a várható kezelés hosszát, ami elsősorban az elváltozástól függ. Átlagosan 1,5-2,5 évig tart. Ezalatt az idő alatt 2-8 hetente kell rendszeresen megjelenni a kezelőorvosnál aktiváláson. A fix készülék eltávolítása után még jó ideig éjszakánként kivehető készüléket (ún. retenciós készüléket) kell viselni, amíg az elmozgatott fogak a helyükön nem rögzülnek tökéletesen.

Ne legyenek kétségei! Vágjon bele, ha nincs megelégedve mosolyával!

A kapcsolat menüpontra kattintva kérhet időpontot egy ingyenes állapotfelmérésre és konzultációra (csupán a röntgen díját kell fizetnie, amennyiben nem rendelkezik friss röntgennel), valamint esetlegesen felmerülő további kérdéseit is nyugodtan felteheti.

Fogszabályozás menete

        ♦   Időpont egyeztetés: Szakorvosaink Balatonkenesén pénteki napokon, Zamárdiban keddi napokon fogadják a pácienseket egész nap, késő estig.
 • Állapotfelmérés: alapos szájvizsgálatot, panoráma és teleröntgen felvételt, valamint lenyomatokat készítünk, melyek analízisével állítjuk fel az Önnek vagy gyermekének a legideálisabb kezelési tervet. Előre tájékoztatjuk írásban a kezelés várható költségeiről és idejéről.
 • Első kezelés: készülék átadása, használatának megtanítása, ápolásának bemutatása a fő cél az első kezelés alkalmával.
 • További kezelések, készülék aktiválása: általában havonta aktiváljuk a készülékeket, nagyon gyors, rövid kezelési időre lehet számítani.
 • Készülék eltávolítása, kezelés befejezése, szükséges fenntartó kezelés megkezdése.

EZÉRT VÁLASSZON MINKET, HA FOGSZABÁLYOZÁST SZERETNE:

 • láthatatlan fogszabályzó

 •  porcelán fogszabályzó készülék

 •  zafír fogszabályzó készülék

 •  titán fogszabályzó készülék

 •  acél fogszabályzó készülék

 •  belső, lingvális fogszabályzó készülék

 •  INVISALIGN technika

 •  kivehető készülékek

rögzített készülék esetén memória ívet alkalmazunk, melynek köszönhetően nem jellemző az, mint a hagyományos, olcsó íveknél, hogy kezdetben nagy erővel mozdítja a fogakat, ami esetleg fájdalommal is járhat napokig, majd egyre csökken az aktiválási erő. Az általunk használt jó minőségű ívekkel csökken az aktiválás utáni kellemetlen érzés és a következő kezelési azonos erővel aktiválja a készüléket.
A fogak mozgatásához szükség esetén modern,fogszabályozási mikroimplantátumokat is használunk
A kezelést úgynevezett fogszabályzó trainer-rel felgyorsíthatjuk, így hónapokat nyerhetünk.

Egyik páciensünk így nyilatkozik:


” Annyira elégedett vagyok az eredménnyel, azt bánom, hogy nem vágtam bele hamarabb a kezelésbe. Már 41 éves vagyok, de mindenkit bíztatok, sosem késő! Az egész arcom szépen megváltozott, minden ismerősőm elismerően dícsér és sokkal több bókot kapok nap mint nap! Csak ajánlani tudom a Globe Dentalon a fogszabályzó orvosokat!! Még egyszer köszönöm. (Ja, és még egy dolgot megjegyeznék, ami nem utolsó szempont, hogy az ár a környéken a legkedvezőbb volt…)” Koszrovszki Szabina

Vegye fel velünk a kapcsolatot, kérjen INGYENES konzultációs időpontot!

Név*

Email cím*

Telefonszám

Melyik fogászatunk érdeklni? (kötelező)
 Budapest Balatonkenese

Tárgy

Üzenet

Kód* :captcha

Kövessen minket Facebookon!

50 50