– A páciens éber állapotban van, de mégis fájdalom és félelemmentes fogászati kezelésben lesz része. –

Az Éber Szedáció menete

 • MI TÖRTÉNIK A FOGÁSZATI RENDELŐBEN?

  A kezelés megkezdése előtt kitölt egy egyszerű anamnézis lapot, amelyből  az altatóorvosaink tájékozódnak a korábbi betegségeiről, esetleges gyógyszerszedéséről. Majd részletesen tájékoztatja a kezelés várható menetéről, a lehetséges komplikációkról. Annak érdekében, hogy az éber szedálás biztonságát a maximumra növeljük aneszteziológusunk megvizsgálja Önt és minden kérdésére részletesen válaszol, majd miután teljes felvilágosítást kapott, a beleegyező nyilatkozat aláírására kerül sor. A beavatkozás alatt a páciensnek, szakorvosi kontroll mellett folyamatosan egy bódító „koktélt” (mint pl. propofol, dormicum, neodolpasse)  jutattunk iv.  a szervezetébe, ezek az anyagok  a fájdalommentességet a fogorvosi helyi érzéstelenítőkkel együttesen biztosítják. A beavatkozás alatt fogorvos és fogászati asszisztens a fogászati kezelésre koncentrál, az altatóorvos pedig folyamatosan figyeli Önt, a szívműködését, pulzusát, vérnyomását, véroxigén szintjét ellenőrzi.

 • TUDNIVALÓK SZEDÁLÁS ELŐTT!

  Az éber szedáció során a maximálisan elvárható biztonság betartása miatt kérjük, hogy 4 órával a beavatkozás előtt már ne fogyasszon sem ételt, sem italt. Ennek oka, hogy a szedálás alatt csökken a tudati szint, így a nyelés, köhögés nem kontrollálható megfelelően.

 • TUDNIVALÓK SZEDÁLÁS UTÁN!

  A szedálást és a fogászati beavatkozást követően a pácienst személyre szabott ideig megfigyeljük. A szedálást követően nem javasoljuk gépkocsi vezetését, a pácienst kérjük, hogy kísérővel hagyja el fogászatunkat, a beavatkozás napján további programot már ne vállaljon, csak pihenjen otthonában.

 • VAN-E KIZÁRÓ OKA A SZEDÁLÁSNAK?

  Jó egészségi állapotú, beállított magas vérnyomású páciensek éber szedálásra minden további nélkül alkalmasak, a beavatkozás előtt egészségi állapotát az altatóorvos felméri. Bármilyen egészségi állapotot befolyásoló tényező, akut vagy krónikus betegség esetén a szedálhatóság kérdésében az altatóorvos hoz döntést. Éber szedálást gyermekeken és várandós pácienseken nem végezünk.

 • MILYEN MELLÉKHATÁSOK LÉPHETNEK FEL?

  Az éber szedálás előnye a mélyaltatással szemben, hogy  nem okoz hányingert, fejfájást, szédülést. Ritkán mellékhatás lehet a beavatkozás során enyhe zsibbadás érzés.  Az éber szedálás gátlásoldó hatású, a vidámabb alaptermészetű páciensek gyakran nevetnek. Praxisunkban több száz elvégzett éber szedálás után a páciensek  szövődménymentesen gyógyultak meg.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, regisztráljon a kedvezményes szedálás kuponért és kérjen INGYENES konzultációs időpontot!

Név*

Email cím*

Telefonszám

Melyik fogászatunk érdeklni? (kötelező)
 Budapest Balatonkenese

Tárgy

Üzenet

Kód* :captcha