Az implantátum mellett döntök!

Mit okoz egy fog elvesztése?

Amikor az embereknek kialakul az első foghiánya, általában nem is sejtik, mit jelent ez, túlmenően az esztétikai hiányosságon. A fogászati  implantáció magyarul fogbeültetést jelent, az elvesztett fogak pótlásának egyik módja. A hagyományos hídnál két vagy több pillér kell, ami áthidalja a foghiányt,  az implantációnál nincs szükség erre, hiszen a korona megtartásához  egy implantátumot, vagyis egy csavar formájú, titánból készült műgyökeret ültetnek be.

Milyen további problémákat okoz egy fog hiánya?

 • Felborul a fogak közötti érintkezési rendszer (ún.  kontaktpont-rendszer)

 • a hiányzó foggal szemben lévő fog kiemelkedhet

 • átalakulnak az erőhatások

 • természetesen elindul a foghúzás helyén a csont sorvadása

Ez utóbbi ok miatt a legjobb a fogakat vagy a foghúzás után azonnal beültetni vagy minél rövidebb időn belül, hogy még legyen elegendő csont a beültetéshez!
Természetesen vannak helyzetek, amikor a hagyományos hídpótlás a megfelelő választás, elsősorban akkor, ha az implantációnak van valamiféle kizáró oka.

Amennyiben nem áll fenn kizáró tényező

Az implantátum számos előnyös tulajdonsága

 • A fogászati implantátum  lehetővé teszi, hogy a hiány melletti fogakat ne kelljen lecsiszolni, mely a híd készítésekor szükséges.

 • A beültetett fogászati implantátum megakadályozza a csont pusztulását. Amennyiben a hídpótlás mellett dönt, a csontvesztés hosszú idő alatt sajnos bekövetkezik. Mivel a műgyökér megakadályozza a csontsorvadást, nem kell félnie, hogy valaha kivehető fogsort kell majd hordania, mivel a beültetett műgyökerekre akár egy fix pótlás is tervezhető.

 • Fogászati implantátumok egy életre szólnak. A fogászati hidak életideje legfeljebb 10-15 év.

 • A fogászati implantátum mellett nem alakul ki szuvasodás.

 • A fogászati implantátumok választása esetén a napi fogápolási és szájhigiénia kialakítása sokkal könnyebb, hasonló a saját fogakéhoz.

 • Hosszú távon a fogászati implantátum ára sokkal kedvezőbb, mint egy hídé, mert hosszabb ideig funkcionálnak és nincsenek káros hatással a szomszédos fogakra. Számoljon csak utána!

 • Másik – gyakran igényelt – lehetőség, hogy segítségükkel a fogatlan szájba behelyezett protézis kitűnően rögzíthető.

 • Ugyancsak fogatlan szájban, 6-8 implantátum behelyezése után (egy állkapocsra számítva) 12 tagú híd behelyezése, és ezzel teljes rágó funkció előállítása az esztétikai igények tökéletes kielégítése mellett.

Előtte / Utána képeink

Írjam meg, hogy egyszerűen egy csoda amit tesznek? Tisztelt Globe Dental! Sokat gondolkodtam, mit is írjak, illetve kinek. Önöknek? Írjam meg, hogy egyszerűen egy csoda amit tesznek? Ezt minek, hiszen úgy is tudják, hiszen profik. Ez olyan amikor az ember egy remek szakácsot dicsér, hogy milyen jól főz. Tudja... Aztán úgy döntöttem, inkább sorstársaimnak írok Önökön keresztül, mert engem is megnyugtatott. Szóval én egészen konkrétan rettegtem, az orvosfóbiám a fogászokra hatványozottan érvényes. Erre egy nyugodt, udvarias, közvetlen csapattal találkozom, akik őszinték. Elmondják érthetően, hogy mi lesz és azt, hogy nem fog fájni. Ez tényleg nem fájt! Pillanatok alatt stressz és fájdalom nélkül intézték a dolgukat, a legnagyobb megelégedésemre. Látták, hogy be vagyok.... és azt is kezelték, mármint mentálisan. Itt az, hogy köszönöm egyszerűnek, kevésnek tűnik. Mindezek mellett még EMBEREK is, hiszen a haza úton, a végén csörög a telefon, és érdeklődnek, hogy rendben megérkeztem-e? Ez ma annyira szokatlan, hogy meghatott. Őszintén köszönöm Önöknek amit tettek. Dr. Raffai Imre! Minden elismerésem!! Nem bíztam Önben. Az én hibám, de Ön úgy győzött meg, hogy a szakmáját a csúcson műveli, amihez nem fér kétség. Köszönöm. Mindenkinek őszintén ajánlom Önöket. Tisztelettel: B. Károly