Koronát akkor készítünk, ha fognak a nagyobb része valamilyen okból kifolyólag hiányzik (fogszuvasodás, törés stb) vagy esztétikai okból szeretnénk a fog formáját és színét rendbe hozni. A koronák elkészítéséhez a fogak felületéből a legmodernebb, úgynevezett vállas módszerrel el kell csiszolni egy réteget a fogzománcból. Az elkészített korona teljesen körbeöleli a lecsiszolt fogat, a vállas előkészítésnek köszönhetően pontosan záródik, alatta nem romlik a fog. Esztétikus és tartós megoldást biztosít.
A régi, tangencionális csiszolást kerüljük, mert gyakori a fogíny gyulladás, a szuvasodás és az esztétikai probléma kialakulása. Ha fogorvost választ, ezt érdemes előre tisztázni!
A hídpótlás nem más, mikor kisebb foghiányokat hídtaggal hidalunk át, azaz több koronából álló híd készül.

Anyagát tekintve két nagy csoportra oszthatjuk a koronákat:

  • Fémvázas koronák
  • Fém mentes, tiszta porcelán korona

Porcelán leplezésű fémkerámia korona, híd

Ezeknek a kornáknak a váza kobalt-króm fém ötvözetből vagy tiszta titánból készül. A Globe Dental Fogászati Centrum csak és kizárólag NIKKEL MENTES ötvözeteket használ, mert sok a nikkel allergiás páciens. A korona teljes felületét fehér porcelán borítja, így szép, esztétikus az elkészült fog. A fémkerámia korona az erős váznak köszönhetően inkább a rágó területre javasolt.

Teljes porcelán koronák, hidak

A cirkónium kerámia koronák a fémmentes fogpótlások csúcstechnológiája. A saját fogtechnikai laborunkban, számítógépes eljárással készülő cirkónium korona színhatása és biokompatibilitása alapján prémium minőség. A jelenleg ismert legmodernebb és legjobb minőségű fogászati anyag.

A cirkón korona olyan fémmentes porcelán korona, amelyeknél a vázat a fémnél jóval erősebb szakítószilárdságú (legalább ötszöröse), fehér cirkónium váz helyettesíti, ezért esztétikailag magasan felülmúlja a normál (fémvázas, fémkerámia) porcelán koronát. A cirkónium legfőbb előnye, hogy fényáteresztő tulajdonsága révén tökéletesen élethűen utánozza a természetes fogakat, illetve kiemelkedő pontossága, precíz illeszkedése révén meggátolja az íny krónikus gyulladását és vörös elszíneződését. Ez a pontos illeszkedés a komputervezérelt tervezés és megmunkálás (CAD/CAM) eredménye, azaz a lenyomat szkennelése és a kiöntésével nyert gipszminta lézeres letapogatása után a porcelán korona cirkónium vázát vagy a cirkónium hidat egy frézgép „faragja ki” egy cirkónium tömbből. Egészen hosszú, 14-16 tagú körhíd is készíthető cirkónium vázra, ugyanis hatalmas rágóerőnek képes ellenállni.A minőséget saját fogtechnikai laborunk garantálja.

A préskerámia technológia használatával elsősorban kiemelkedő esztétikai hatást lehet elérni szólókoronák, inlay-ek, onlay-ek, héjak készítésénél. Esztétikája művészi. Ezt a fajta kerámiát nagy nyomáson préselik az égetés során. Préskerámiát már gyökérkezelt fogakra is készíthetünk: takarja az elszíneződött csonkot és ugyanolyan esztétikus a magas üvegszál tartalmának köszönhetően. A hagyományos koronáknál és hidaknál a fém váz megakadályozza a fény áteresztését. A préskerámia teljes mértékben igazodik az Ön fogszínéhez, s a fog fényáteresztő képessége is teljes mértékben megőrizhető.
Fogászatunk jelenleg a piacon levő préskerámia rendszerek közül a legtökéletesebbet, az Ivoclare cég IPS e.max rendszerét alkalmazza.


Vegye fel velünk a kapcsolatot, kérjen INGYENES konzultációs időpontot!

Név*

Email cím*

Telefonszám

Melyik fogászatunk érdeklni? (kötelező)
 Budapest Balatonkenese

Tárgy

Üzenet

Kód* :captcha