KÉRDÉSE VAN? MEGVÁLASZOLJUK!

A fogászati implantátum egy műgyökér, melyet az állcsontba ültetünk be az elvesztett fogak pótlására.

Életkortól függően mindenkinek ajánljuk, aki az életminőségét akarja javítani. Nagymamának, nagypapának is! Az implantátumokkal visszanyerheti az eredeti fog nyújtotta stabil érzést.

Az általunk használt implantátumok kivétel nélkül mind magas minőségű, tiszta fém titánból vagy titánium és cirkóniumból készült implantátumok. Irodalmi ritkaság a magas tisztaságú titán elleni allergia.

Terhelhetőségét tekintve 3 típusú: azonnali, korai és késői terhelésű. Az előbbinél a fogbeültetés után azonnal elkészítjük az implantátumra a pótlást is, az utóbbiaknál bizonyos gyógyulási idő után kerül a pótlás az implantátumra ez idő alatt a csontban gyógyuló implantátum felett az ínyt varrattal zárjuk.

Több cég implantátum rendszerével dolgozunk, de kizárólag német és svájciakkal, mint pl. Straumann svájci, Ihde Dental svájci, Pitt Easy német, SGS Dental svájci gyártmány.

Kb. 1-2%-a lökődik ki az implantátumoknak, melynek nem az az oka, hogy „nem fogadja be a szervezet”, hanem általában gyulladás miatt nem tud rögzülni a csontban. Ilyen esetben az első 5 évben garanciálisan újat helyezünk be, 5 év után, ha valaki jó szájhigiéniát tart fent és megjelenik az éves kontroll vizsgálaton ennek az esélye közelít a nullához. A Straumann implantátumokra élethosszig tartó garanciát vállalunk. (lásd Prémium megoldások)

Azonnali terhelésű implantátumokkal azonnal. De általában 3-6 hónap gyógyulási idő után készítjük el a végleges pótlást. Erre a pótlás típusától 5-7 napra lehet szükségünk.

Nem, ha szükség van rá ideiglenes fogsort mindig készítünk. Ennek elkészítésének ideje a típustól függően változik: 1 órától 3 napig.

Teljes foghiányos állapotban a felső állcsontban 8, az alsóban 6 implantátum behelyezése szükséges rögzített 12 tagú porcelán fémkerámia híd elkészítéséhez. Az azonnali terhelésű rendszer csak 4 vagy 6 implantátumot használ.

Vannak esetek amikor már 2 elég lehet, de általában 4 az ideális.

Igen, többféle módszer áll rendelkezésre, melynek segítségével pár nap alatt fix fogakat kap.

Amennyiben nem áll elegendő csont a rendelkezésre 2 lehetőség van, az egyik a csontpótlás: egyszerű esetben egy ülésben  pótoljuk a csontot és ültetjük be az implantátumokat, komplikált esetben külön alkalommal 2-3 hónap  különbséggel.A másik, hogy azalis, bicorticalis implantátumokat választunk és akkor nincs szükség csontpótlásra. Hogy Önnek melyik a jobb megoldás, azt egyénileg határozzuk meg.

A műtét ideje egy implantátum behelyezése esetén kb. 45 perc.8 vagy több implantátum behelyezése: kb. 3-5 óra.

Általálában, ha 5 implantátumnál többet helyezünk be, azt javasoljuk, hogy pár napig maradjon otthon, de 1-5 implantátum mellett figyelve arra, hogy nehéz fizikai munkát nem végezhet folytathatja munkáját.

Éber szedálásban a páciens abszolút semmilyen kellemetlenséget nem érez a kezelés alatt. Nagyon gyakori, hogy semmire nem emlékeznek a műtétből.

A szedálás alatt nagyon fontos tudni, hogy a beteg nem alszik, hanem éber, tud reagálni arra, amit az orvos mond, de nincs fájdalom érzete és nem érez kellemetlenséget, valamint nem emlékszik a műtétre. Altató szakorvos végzi. Minimális a kockázata.  A szedálás után fél órával magához tér a páciens. Nincsenek kellemetlen mellékhatások. Amit tudni kell: kísérőre szükség van, illetve a hotelig a klinika személyzete kíséri el a beavatkozás után a pácienst, autót a páciens nem vezethet. A szedálásos beavatkozás előtt kérjük 4 órával ne egyen, igyon.

Ha Ön nem elégedett mosolyával, ma az esztétikai fogászattal lehetőség nyílik magas esztétikai eredményt elérni. Ennek eszköztárába tartoznak: professzionális fogfehérítés, teljes porcelán zirkon koronák, fémmentes pótlások.  Komplett mosolyfelújításra is van lehetőség. További információért kattintson ide!

Azonnal telefonon vegye fel a kapcsolatot a fogászattal és kollégáinktól azonnali megoldást kap.

A Globe Dental Fogászati Centrumban a garanciafeltételeknek megfelelően történik.

A nagyon korai problémák kiszűrése érdekében akár 3-4 éves korban is megtörténhet az első konzultáció, de mindenképpen ajánlott 7 éves kor előtt megvizsgálni a gyermek fogazatát.

Nincsen. Minden korban lehet fogakat szabályozni. A fogak mozgatásának biológiai alapja minden korban ugyanaz. A fogak csontban való áthelyeződése #8211; azaz a csont átépülése #8211; minden élő szervezet sajátja. Nem ritka a fogszabályozó kezelés 50, vagy akár 60 éves korban sem. Vannak természetesen különbségek a kor változásával. A növekedési korban, vagy a fogváltás alatt a növekedés, vagy a fogváltás irányításával bizonyos eltérések könnyebben befolyásolhatóak. Később viszont már az állcsontok különbségének korrekciójánál nagyobb eséllyel jön szóba műtéti támogatás igénye, illetve gyakrabban van szükség valamelyik fog eltávolítására.

Igen. Szerencsére mára már két olyan kezelési mechanika is rendelkezésre áll, amivel a külső szemlélő számára láthatatlan módon lehet jelentős fogmozgatást végezni. Kérje szakorvosunk véleményét!

6-7 éves korig van igazán erre esély. Pl.:

#8211; azokban az esetekben legtöbbször még felesleges bármit beavatkozni amikor a

tej-metszőfogak kuszán állnak vagy a metszőfogak váltásakor a fogak két sorban nőnek, vagy ferdén törnek elő.

#8211; kisgyermekkorban, amikor enyhe torlódás van esetleg önmagában egy izomtorna megoldást jelenthet.

Ezt a döntést már fogszabályozó szakorvosunk hozza meg, azaz az adott eset alkalmas-e ilyen kezelésre.

A gyermek 6-7 éves kora után az esetek nagy részében az első fogak rendelkezésére álló hely csak szűkül, tehát általában azt lehet, mondani, hogy szinte semmi esély, hogy magától rendeződjön a fogtorlódás.

 Sajnos általában nem. Azaz, a bölcsességfogak eltávolítása után nem fognak a fogak hátra rendeződni, semmi esély arra, hogy a fogtorlódási probléma magától rendeződjön.

Más kérdés, hogy bizonyos esetekben a bölcsességfogak eltávolítása után a fogszabályozó kezeléssel lehetséges az oldalfogakat hátramozdítani, amerre a bölcsességfogak voltak. Ilyen módon hely teremthető és elkerülhető további foghúzás. Ezeket az eseteket a fogszabályozó szakorvosunk mérlegeli a kezelés tervezése során.

Sajnos bizonyos esetekben elkerülhetetlen, hogy a helyteremtéshez illetve a megfelelő arcesztétika kialakításához egy-egy maradófogat fel kell áldoznunk. Ilyenkor általában az első kisőrlők kerülnek eltávolításra.

A kezelési terv jelentősége többek között abban áll, hogy a tennivalók felmérése után a szakmai tapasztalat alapján szakorvosunk felméri a várható kezelés hosszát, ami elsősorban az elváltozástól függ. Átlagosan 1,5-2,5 évig tart. Ezalatt az idő alatt 2-8 hetente kell rendszeresen megjelenni a kezelőorvosnál aktiváláson. A fix készülék eltávolítása után még jó ideig éjszakánként kivehető készüléket (ún. retenciós készüléket) kell viselni, amíg az elmozgatott fogak a helyükön nem rögzülnek tökéletesen.