KORONÁK, HIDAK

KORONÁK, HIDAK

MIKOR KELL KORONÁT KÉSZÍTENI?

Koronát akkor készítünk, ha a fognak a nagyobb része valamilyen okból kifolyólag hiányzik (fogszuvasodás, törés stb.), de már töméssel nem lehet biztonságosan felépíteni vagy esztétikai okból szeretnénk a fog formáját és színét rendbe hozni.

A koronák elkészítéséhez a fogak felületéből a legmodernebb, úgynevezett vállas módszerrel el kell csiszolni egy réteget a fogzománcból. A régi ún. tangencionális csiszolást pontatlansága miatt ma már nem alkalmazzuk.
Milyen előnye származik Önnek abból, hogy a Globe Dental Fogászaton vállasan készítik elő a fogorvosok a fogakat amikor koronákat készítünk?

  1. A koronák szép karcsúak lesznek, természetesek formájukban és színükben.
  2. Pontos széli záródás érhető el, azaz a korona pontosan a lecsiszolt határon fog záródni, így a korona alászuvasodásának az esélye minimálisra csökken. (függ az otthoni szájhigiéniától)
  3. Nem áll el a korona széle a csiszolt fogtól, hanem pontosan illeszkedik, így nem okoz fogínygyulladást.
  4. Az esztétikai zónában amennyire lehet a vállat az íny alá süllyesztjük, hogy sok éven keresztül esztétikus maradjon.
  5. Kizárólag vállas preparációval előkészített csonkokra lehet teljes porcelán koronákat készíteni, a régi iskola szerinti tangencionális csiszolással előkészített fogakra nem.

Az elkészített korona teljesen körbe öleli a lecsiszolt fogat, teljesen esztétikus, csak a szép fehér porcelán látható. Esztétikus és tartós megoldást biztosít. A hídpótlás nem más, mikor kisebb foghiányokat hídtaggal hidalunk át, azaz több koronából álló híd készül.

A koronák anyagát tekintve Ön több megoldás közül is választhat:
Fém-kerámia korona: ez a koronatípus a kedvező ára miatt rendkívül népszerű. A váz anyaga nikkelmentes kobalt-króm ötvözet, melyet fogszínű kerámiaréteg fed be kívülről úgy, hogy a váz ne látszódjon. A rágó zónában javasoljuk.

Cirkónium-dioxid, azaz fémmentes, tiszta porcelán korona

A nagy előnye, hogy fémmentes, így fémallergiás páciensek számára is megoldást jelent. Napfényben áttetszőbb, ezáltal természetesebb, a saját fogzománchoz leginkább hasonlít.
cirkónium kerámia koronák a fémmentes fogpótlások csúcstechnológiája. A saját fogtechnikai laborunkban, számítógépes eljárással készülő cirkónium korona színhatása és biokompatibilitása alapján prémium minőség. A jelenleg ismert legmodernebb és legjobb minőségű fogászati anyag.

A cirkón korona olyan fémmentes porcelán korona, amelyeknél a vázat a fémnél jóval erősebb szakítószilárdságú (legalább ötszöröse), fehér cirkónium váz helyettesíti, ezért esztétikailag magasan felülmúlja a normál (fémvázas, fémkerámia) porcelán koronát. A cirkónium legfőbb előnye, hogy fényáteresztő tulajdonsága révén tökéletesen élethűen utánozza a természetes fogakat, illetve kiemelkedő pontossága, precíz illeszkedése révén meggátolja az íny krónikus gyulladását és vörös elszíneződését. Ez a pontos illeszkedés a komputervezérelt tervezés és megmunkálás (CAD/CAM) eredménye, azaz a lenyomat szkennelése és a kiöntésével nyert gipszminta lézeres letapogatása után a porcelán korona cirkónium vázát vagy a cirkónium hidat egy frézgép „faragja ki” egy cirkónium tömbből. Egészen hosszú, 14-16 tagú körhíd is készíthető cirkónium vázra, ugyanis hatalmas rágóerőnek képes ellenállni.A minőséget saját fogtechnikai laborunk garantálja.
A prémium fogpótlásnak számító cirkon korona egyaránt használható a frontfogak és az őrlőfogak helyreállítására. Kimagasló eredménnyel építhető implantátumra; valamint alkalmas arra, hogy fogászati híd készüljön belőle.

A préskerámia technológia használatával elsősorban kiemelkedő esztétikai hatást lehet elérni szólókoronák, inlay-ek, onlay-ek, héjak készítésénél. Esztétikája művészi. Ezt a fajta kerámiát nagy nyomáson préselik az égetés során. Préskerámiát már gyökérkezelt fogakra is készíthetünk: takarja az elszíneződött csonkot és ugyanolyan esztétikus a magas üvegszál tartalmának köszönhetően. A hagyományos koronáknál és hidaknál a fém váz megakadályozza a fény áteresztését. A préskerámia teljes mértékben igazodik az Ön fogszínéhez, s a fog fényáteresztő képessége is teljes mértékben megőrizhető.
Fogászatunk jelenleg a piacon levő préskerámia rendszerek közül a legtökéletesebbet, az Ivoclare cég IPS E-MAX rendszerét alkalmazza.

A konzultáció során fogorvosunk készséggel elmagyarázza Önnek az egyes koronatípusok előnyeit, és segít Önnek eligazodni a lehetőségek között.

A tiszta porcelán koronák előnyei:

  • mivel teljesen fémmentes, nem alakul ki fekete szegély a fognyakaknál, mikor évek múlva visszahúzódik az íny
  • legmagasabb esztétikai eredmény
  • nem allergizál
  • nem okoz fogínygyulladást
  • még pontosabb koronaszéli záródásAmennyiben Ön szeretne gyönyörű és tartós koronákat, válassza a cirkónium vagy préskerámiákat a Globe Dental Fogászatokon!

Ne késlekedjen, hívjon most! Kedves és készséges kollégáink fogják felvenni a telefont, és ők fognak időpontot adni Önnek a kezelésre.
Bejelentkezés: Budapest: +36 70 420 04 61, Balatonkenese: +36 20 9954 540,
telefonszámokon, vagy az alábbi kapcsolati űrlap kitöltésével.

Cirkónium koronák, hidak


Galéria