FOGKŐELTÁVOLÍTÁS

FOGKŐELTÁVOLÍTÁS

Az egészséges fogíny a fogak hosszútávú megtartásának első feltétele 

Igényelje kedvezményes fogkő-eltávolítási csomagajánlatukat*, mely a következőket tartalmazza:
– dentalhigiénikusi, ultrahangos fogkőeltávolítás
– polírozás
– fogmosási technika bemutatása
– egyénre szabott otthoni szájápolási tanácsadás
A csomag díja kedvezményesen 14 990 Ft.  (Fontos tudni! Ehhez a kedvezményes díjhoz, az akció keretén belül NEM tartozik pluszban a 9900 Ft vizitdíj sem!)
*A kedvezmény igénybevétele online regisztrációhoz kötött.
Érvényes: 2020. július 31-ig.

Mi az a fogkő, hogyan keletkezik?

Az ép és szép fogak részben öröklődnek, de a mindennapos szájápolás rengeteget javíthat a kevésbé jó genetikai adottságokon is. A helytelen fogápolás vagy rágáshiány következtében a fogakon maradó ételmaradék, lepedék elmeszesedik, benne baktériumok telepednek meg. Az elmeszesedett lepedék a fogkő.  A fogkő leggyakoribb előfordulási helye az alsó metszőfogak szájüreg felé eső része, a felső hatos fogak külső felszíne, a nyálmirigyek kivezető nyílásának területe. Nagyon fontos tudni, hogy előfordulhat nem látható, fogíny alatti fogkő is. A fogkő fogínygyulladást, majd fogágybetegséget okoz, hosszú távon a fogak elvesztéséhez vezet.

Hogyan távolítható el a fogkő?
A kialakult fogkő a fogakon erősen tapad, fogmosással, szájöblítő használatával nem lehet eltávolítani, csak fogorvos vagy dentalhigiénikus szakember tudja speciális eszközökkel a fogakról eltávolítani. Szaknyelven a fenti beavatkozás neve: depurálás. A Globe Dental Fogászati Magánrendelőkben modern, gépi ultrahangos berendezés szolgál a kezelés elvégzésére. A speciális műszer ultrahang által keltett rezgéseket vezet a fogakhoz, ami összetöri a fogakon lévő fogkövet, így az eltávolíthatóvá válik. Az ilyen
kezelés a betegek számára is kevésbé kellemetlen. Amennyiben a fogak érzékenyek a hidegre vagy gyulladt az íny, külön kérésre érzéstelenítő eljárást alkalmazunk.

Miért kell polírozni a fogkő-eltávolítás után?

A fogkő-eltávolítás után a fogakat egy speciális összetételű pasztával polírozzuk. Lényege, hogy teljesen sima fogfelszín keletkezik ezáltal, melyek késleltetik az újabb fogkövek kialakulását.

Mi az az AIR-FLOW kezelés?
Alapesetben a fogkő és a kialakult elszíneződések megszüntetésére használható az egyik legújabb technológia, az úgynevezett intraorális homokfúvás, az air flow. Az eszköz egy igen finom szemcsés anyag és víz keverékét juttatja viszonylag nagy erővel a fogakra, eltávolítva ezzel a fogkövet és a nem kívánt elszíneződések nyomait. A súrlódás következtében a nehezen elérhető helyekről is sokkal nagyobb hatékonysággal, szinte 100%-ban távolítja el a fogkövet, mint a korábbi technológiák. Mindamellett az sem mellékes, hogy a kezelés szinte fájdalommentes.
Air-Flow igényét időpontegyeztetéskor kérjük külön jelezze.

Miért érdemes fél évente fogkő-eltávolításon részt venni?
A fogkő-eltávolítása rendkívüli fontossággal bíró kezelés, mivel a fogakon tartósan meglévő fogkő a fogíny gyulladását, sorvadását okozza, ami a fogak meglazulásához, akár elvesztéséhez vezethet, valamint a benne lévő baktériumok elszaporodása miatt fogászati gócként is szerepelhet. A dentálhigiéniai kezelés eredményeként a száj alkalmas lesz arra, hogy kiemelkedő minőségű és hosszú távú helyreállító és esztétikai kezeléseket is elvégezhessünk.

 

Ne késlekedjen, hívjon most! Kedves és készséges kollégáink fogják felvenni a telefont, és ők fognak időpontot adni Önnek a kezelésre.
Bejelentkezés: Budapest: +36 70 420 04 61, Balatonkenese: +36 20 9954 540,
telefonszámokon, vagy az alábbi kapcsolati űrlap kitöltésével.

Fogkőeltávolítás


Galéria