PORCELÁN HÉJAK

PORCELÁN HÉJAK

Mik azok a porcelán héjak?

A porcelánhéjak, vagy porcelán veneer-ek, egyedileg készített vékony rétegek, amely a fognak csak a külső, ajak felé eső felszínét borítja.

Nagy előnye a porcelán héjaknak, hogy nem kell az egész fogat lecsiszolni, így minimális foganyag veszteséggel elkészíthető. A héjak a fogak külső felszínére vannak ragasztva.
A Globe Dental-nál a legmodernebb és legszebb IPS E-Max préskerámia héjakat készítjük, melyek a hollywoodi sztárok csodaszép mosolyának is titka.

Porcelán héjat leginkább esztétikai okokból készítünk, mint például:

  • fogforma és fogív helyrehozása
  • fog közti rések helyreállítása
  • elszíneződések megszüntetése
  • sérült fogzománc takarása
  • fogak helyzeti rendellenességeinek kiegyenlítése
  • abráziók, azaz fogkopás rekonstrukciója
  • zavaró fogtömések megszüntetése

A porcelán héj elkészítése általában két ülésben történik. Első alkalommal a fog látható, elülső felszínének megmunkálására van szükség, az előkészítés során a fogból 0,5-1 mm kerül eltávolításra.
A csiszolás után következik a lenyomatvétel, amire a fogtechnikus elkészíti az egyedi porcelán héjat. Az első kezelés az ideiglenes héjak felrakásával végződik. Második alkalommal az elkészült héjak próbája és ragasztása történik. A sikeres esztétikai eredmény sokak számára jelenti az önbizalom visszanyerését.
Amennyiben esztétikai kezelésen gondolkozik, kérjük jelezze felénk, mert ebben az esetben az erre specializálódott, esztétikával foglalkozó szakorvosunkhoz adunk időpontot!

Tudjon meg még többet a fogászati héjakról!

Ne késlekedjen, hívjon most! Kedves és készséges kollégáink fogják felvenni a telefont, és ők fognak időpontot adni Önnek a kezelésre.
Bejelentkezés: Budapest: +36 70 420 04 61, Balatonkenese: +36 20 9954 540,
telefonszámokon, vagy az alábbi kapcsolati űrlap kitöltésével.

Porcelán héjak


Galéria