Barion Pixel

Állapotfelmérés, első konzultáció

Amennyiben Ön még nem járt nálunk, az első lépés a kezelést megelőző fogorvosi vizsgálat, azaz első konzultáció, amely gyorsan elérhető és azonnal átfogó képet ad fogai állapotáról.

Első konzultáció

Szakorvosunk fél órát foglalkozik Önnel, alaposan megvizsgálja, meghallgatja kéréseit, majd ezek alapján elmondja, hogy mi lenne az Ön fogászati problémájára a megoldás.

Amennyiben kezelése komolyabb szakorvosi tervezést igényel, a konzultáció során orvosunk professzionális, egyénre szabott, számítógéppel nyomtatott, képekkel illusztrált, írásos kezelési tervet és árajánlatot készít Önnek. A legtöbb esetben több tervet is készítünk Önnek, melyek közül lehetősége van választani, miután elmagyaráztuk a tartalmát. A célunk, hogy mindent megértsen, ne maradjanak kérdések, kétségek.

Szakorvosaink komplex módon, sok éves szakmai tapasztalattal a hátuk mögött állítanak össze Önnek egy tervet, amely alapján az Ön kezelését el lehet kezdeni. Tudni fogja, hogy előre láthatóan mennyibe kerül a kezelése, mikor és mennyit kell fizetnie, hány napot vesz igénybe a kezelése, mennyi gyógyulási idővel kell számolnia, ha szükséges. Abban az esetben, ha többféle alternatíva szóba jön, ezekről mindegyikről külön, nyomtatott kezelési tervet kap. Az idő, amit Önre fordítunk értékes és produktív.

Miután terveit megkapja, nyugodtan, akár otthonában eldöntheti kívánja-e kezelését megkezdeni, illetve melyik kezelésbe szeretne belevágni.

Milyen felmerülő költség jöhet szóba az első konzultáció alkalmával?

  • Első vizsgálati díj: 9 900 Ft
  • Panorámaröntgen készítése, melynek díja 9900 Ft
    VAGY
  • szájsebészeti beavatkozás esetén a nagy térfogatú CBCT
    24 000 Ft 
Globe Dental fogászat

Szeretnék Önnek is segíteni, hogy újra önfeledt életet élhessen!

Dr. Thury Vivien vagyok, a balatonkenesei és budapesti Globe Dental Fogászati és Szájsebészeti Magánrendelők tulajdonosa és praxisvezető fogszakorvosa.

Állapotfelmérés lépésről lépésre

Anamnézis lap kitöltése

A Globe Dental fogászat általános gyakorlata, hogy minden új pácienssel egy úgynevezett anamnézis lapot töltetünk ki, amely alapján tájékozódunk az Ön általános és fogászati kórtörténetéről (pl.: van-e bármilyen alapbetegsége, gyógyszerérzékenysége, stb.).

Panoráma röntgen készítése

Majd készítünk egy ún. panoráma röntgen felvételt és az Ön kívánságait figyelembe véve javasolunk kezelési tervet. A nálunk alkalmazott panoráma röntgen a legmodernebb digitális technikának köszönhetően jóval kisebb sugárterhelést jelent, mint a hagyományos röntgenek. Ez alapján a szájüregben nem látható elváltozások is kiszűrhetők. Fogászati kezelési tervet felállítani röntgen nélkül ma már műhibának számít. Amennyiben szükséges helyi felvételeket (digitális periapikális felvételeket, RVG-t) készítünk adott fogakról, fogcsoportokról.

Ha rendelkezik panoráma röntgen felvétellel, kérjük hozza magával a konzultációra ha fél évnél nem régebbi a jelen állapotot mutató felvétel, amennyiben nem rendelkezik ilyennel, úgy elkészítjük Önnek, melynek díja 9900 Ft.

Komplex szájvizsgálat

A szájvizsgálat során a fogak, a nyálkahártya vizsgálatát végezzük el, ez együttesen a szájüreg rákszűrését foglalja magában.

Az egyes fogak vizsgálatakor a fog alapos megtekintésén és a fogorvosi szondával való megtapogatásán túl úgynevezett vitalitás, vagy szenzibilitás vizsgálatot végzünk. Ez annyit jelent, hogy ellenőrizzük, hogy a fog él-e, tehát találhatóak-e még benne idegek és van-e vérkeringése. Ennek a fogorvosi rendelőkben a leggyakrabban alkalmazott módszere a hideg spray-vel kiváltott hidegingerlés. Általános vizsgálómódszer a kopogtatás és a tapintás, amely több gyulladásos elváltozás felismerésében segít bennünket.

Nagyon fontos egy alapos ellenőrzés során kitérni a parodontológiai szondázásra. Ez a fogágy állapotát, mint például a fog és az íny között kialakult kóros tasakokat és ínyvisszahúzódásokat vizsgálja.

Pácienseink mondják

Kérjen időpontot konzultációra

Legyen ön is egy ragyogóan fehér, hollywoodi mosoly büszke tulajdonosa! Mi segítünk ebben!

Gyakran Ismételt Kérdések

  • 8174 Balatonkenese, Fő u. 25.
  • 1055 Budapest, V. kerület Szalay u. 2.

Vagy online (lent a feliratkozó formula kitöltésével), vagy pedig a 06 20 553 6622-es telefonszámon.

Hétfőtől péntekig 8.00-20.00 óráig.

Áremelés a Budapesti rendelőben:

nap
óra
perc
mp

Állapotfelmérő konzultáció igénylés