Barion Pixel

Ha Ön még nem járt nálunk

Állapotfelmérés, első konzultáció

Szerezzen egyszerűen és gyorsan átfogó képet fogai állapotáról és a kezelési lehetőségekről

Várjuk Önt állapotfelmérésre és konzultációra

A célunk, hogy mindent megértsen, ne maradjanak kérdések, kétségek.

Szakorvosunk fél órát foglalkozik Önnel, alaposan megvizsgálja, meghallgatja kéréseit, majd ezek alapján elmondja, hogy mi lenne az Ön fogászati problémájára a megoldás.

A legtöbb esetben több kezelési tervet is készítünk Önnek, melyek közül lehetősége van választani, miután elmagyaráztuk a tartalmát.

Tudni fogja, hogy előreláthatóan

Abban az esetben, ha többféle alternatíva szóba jön, ezekről mindegyikről külön, nyomtatott kezelési tervet kap.

Miután terveit megkapja, nyugodtan, akár otthonában eldöntheti kívánja-e kezelését megkezdeni, illetve melyik kezelésbe szeretne belevágni.

Állapotfelmérés lépésről lépésre

1.

Anamnézis lap kitöltése

A Globe Dental fogászat általános gyakorlata, hogy minden új pácienssel egy úgynevezett anamnézis lapot töltetünk ki, amely alapján tájékozódunk az Ön általános és fogászati kórtörténetéről (pl.: van-e bármilyen alapbetegsége, gyógyszerérzékenysége, stb.).

2.

Panoráma röntgen készítése

A nálunk alkalmazott panoráma röntgen a legmodernebb digitális technikának köszönhetően jóval kisebb sugárterhelést jelent, mint a hagyományos röntgenek. Ez alapján a szájüregben nem látható elváltozások is kiszűrhetők. Fogászati kezelési tervet felállítani röntgen nélkül ma már műhibának számít.

Ha rendelkezik fél évnél nem régebbi panoráma röntgen felvétellel, kérjük hozza magával!

3.

Komplex szájvizsgálat

A szájvizsgálat során a fogak, a nyálkahártya vizsgálatát végezzük el, ez együttesen a szájüreg rákszűrését foglalja magában.

Nagyon fontos egy alapos ellenőrzés során kitérni a parodontológiai szondázásra. Ez a fogágy állapotát, mint például a fog és az íny között kialakult kóros tasakokat és ínyvisszahúzódásokat vizsgálja.

A vizsgálatok fontossága

A fogászati CT vizsgálatról

A CT vizsgálat a röntgenhez hasonlatosan abszolút fájdalommentes diagnosztikai eljárás, amely számos esetben elengedhetetlen.

Fogbeültetés (implantáció) előtt pontos képet ad a fogíny és a csontozat állapotáról, így a műtéti idő akár felére is rövidülhet.

Fogágybetegségek diagnosztikájában elsődleges segítség. Rávilágít a régóta fennálló fájdalmak miértjére, és a csontpótláshoz is biztos képet ad.

A szájsebészeti beavatkozásokhoz is gyakran alkalmazzuk és a fogszabályzó felhelyezésekor is kitűnő információforrás az orvos számára.

Miért fontos a röntgen diagnosztika?

Radiológiai vizsgálat gyakran mutat rá rejtett fogszuvasodásra, gyökércsúcsi folyamatokra, fog és állcsont törésekre és repedésekre, állcsont cisztákra, jó és rosszindulatú tumoros elváltozásokra.

Rendelőnkben egyre gyakrabban alkalmazzuk az oral camera-t. Ez egy olyan kicsi szájüregi digitális videokamera, melynek képét egy monitoron tudjuk szemlélni. Ezzel mind a páciens, mind pedig a fogorvos sokszorosára nagyítva látja az elváltozásokat. A készített képek dokumentációként is szolgálnak a kezelés előtti és utáni állapotokról.

Góckutatás

A fogászati góc egy alattomos baktériumfészek, amely méreganyagokat termel és képes azokat továbbküldeni gyakorlatilag bármely szerv felé. Így fordulhat elő, hogy pl. Önnek az ízületei fájnak, de az okot a fogaknál kell keresni.

Tehát gócként szerepelnek a szervezetben az olyan krónikus gyulladások, melyekre a szervezet állandóan, elhúzódó immunreakcióval válaszol, amely hosszútávon az immunrendszert gyengíti, állandóan baktériumokat küld a véráramba, így gyakran alakulnak ki ún. másodlagos betegségek. Ezeket nevezzük gócbetegségeknek. Röntgenfelvétellel és alapos, szakértő szájvizsgálattal felfedezhető a fogászati góc.

Legyen ön is egy ragyogóan fehér, hollywoodi mosoly büszke tulajdonosa! Mi segítünk ebben!

Gyakran Ismételt Kérdések

Bízom benne, hogy Önt is hamarosan az elégedett pácienseink körében üdvözölhetem. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Dr. Thury Vivien

A balatonkenesei és budapesti Globe Dental Fogászati és Szájsebészeti Magánrendelők tulajdonosa és praxisvezető fogszakorvosa.

Konzultáció igénylés