Barion Pixel

Akár vágás és varratok nélküli

FÁJDALOMMENTES DIGITÁLIS IMPLANTÁCIÓ

Többet nem kell a fogai miatt szégyenkeznie, bízza magát szakértőkre!
Az akciónk december 15-ig érvényes!

Vegye igénybe háromszoros kedvezményünket!

Különleges kedvezmény a sablon díjából! Akár -50%!

Az implantátum pozícionálása egy nagyon precíz művelet. A páciens számára egyedileg gyártott műtéti segédeszköz, a Guide gondoskodik arról, hogy az implantátum a tökéletes pozícióba kerüljön. A beavatkozás során fontos, hogy esztétikailag és anatómiailag ideális pozícióba kerüljön az implantátum, és ennek megfelelően történjen meg a gyógyulás.
Egyedülálló ajánlatunkat nem lehet kihagyni: egy fogívre készülő 3D Guide esetén most 40%, két fogív esetén 50% kedvezményt biztosítunk!

CT jóváírás – 18 000 Ft

Az implantációs beavatkozások nagy része más fogászatokon klasszikus módon, röntgenfelvétel alapján és szabad kézzel történik. A digitálisan tervezett implantációs eljárás egy olyan újdonságokat tartalmazó technológia, amely lehetővé teszi a kezelő orvos számára a tökéletes tervezést és pozícionálást. A fogorvos nyugodt körülmények között számítógépen tervezi meg a beavatkozást, a páciensről készült 3D-s CT felvételen. A CT felvétel is a klinikánkon, helyben készül. A kezelés végén 18 000 Ft kerül így jóváírásra kedvezményként!

AJÁNDÉK éber szedálás

Garantált fájdalommentes lesz az implantációs kezelése, mert aneszteziológus szakorvosaink gondoskodnak az Ön teljes kényelméről. Egy óra éber szedálás ajándék, amennyiben 5 vagy annál több implantátum kerül behelyezésre. Az ajándék értéke 50 000 Ft!

Bízom benne, hogy Önt is hamarosan az elégedett pácienseink körében üdvözölhetem. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Dr. Thury Vivien
A balatonkenesei és budapesti Globe Dental Fogászati és Szájsebészeti Magánrendelők tulajdonosa és praxisvezető fogszakorvosa.
Melyik rendelőnk érdekli?

SZIKEMENTES, gyors és biztonságos

A Globe Dental-nál elérhető az a modern, digitálisan tervezett implantációs eljárás is, mely rendkívül precíz és a lehető legkevesebb kellemetlenséggel jár. A műgyökér beültetés a legmodernebb megoldás a hiányzó fogak pótlására. Az implantátum sikerességének legmeghatározóbb tényezője, az implantátum pozíciója.
Az általunk használt coDiagnostiX tervező program (Straumann Group) óriási előnye, hogy a software lehetőséget biztosít arra, hogy előzetesen megtervezzük a fogakat, majd protetikai backward planning biztosítja a legideálisabb implantátum pozíciókat. Ez ma a legmodernebb implantációs tervezési forma.
A tervezés után 3D nyomtatással egy sebészi sablont, ún. Guide-ot készítünk, mely garantálja, hogy az implantátumok a pontos helyükre kerülnek. A rendszer tökéletes használata egyfajta specializációt, nagy tapasztalatot és felkészültséget igényel, így nem minden szájsebész alkalmazza.

Nincs vágás: ezért nincs utópanasz, nincs duzzanat, nincs 1-2 hetes lábadozás! Hogyan valósul meg?

A hagyományos implantációs beavatkozások nagy része klasszikus módon, röntgenfelvétel alapján és szabadkézzel történik. A digitálisan tervezett implantációs eljárás egy olyan újdonságokat tartalmazó technológia, amely lehetővé teszi a kezelő orvos számára a tökéletes tervezést és pozícionálást. A fogorvos nyugodt körülmények között számítógépen tervezi meg a beavatkozást, a páciensről készült 3D-s CT felvételen. A CT felvétel is a nálunk, helyben készül, így nem kell külsős röntgenközpontba mennie.

Kiknek ajánljuk a digitálisan tervezett fogbeültetést?

 1. akik szeretnék, hogy a legalaposabb precizitással megtervezett kezelésben legyen részük 
 2. akiknek fontos, hogy rövidebb legyen a beavatkozás és a gyógyulási időszak
 3. akik félnek, fájdalommentes kezelést szeretnének
 4. azoknak, akiknek kevés csontjuk van
 5. akiknek több implantátumbehelyezésére van szükség
 6. akik szedálást vagy altatást kérnek és ennek az idejét szeretnék minimalizálni
 7. rizikóval rendelkező pácienseknek

A digitálisan tervezett implantációs technológia előnyei

 1. Legmodernebb diagnosztikai eljárásnak számít ma, mert a legmagasabb minőségű 3D-s diagnosztika előzi meg a kezelést.
 2. A műtéttel járó rizikók minimalizálása: elkerülhetőek a hagyományos implantáció nem kívánt kockázatai és szövődményei a rendkívül precíz tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően.
 3. A műtéti idő megrövidül:
  a beavatkozás ideje a töredékére csökkenhet, a legfejlettebb előkészületeknek és a sajátos műtéti segédeszköznek köszönhetően.
 4. Minimális kellemetlenség és fájdalom:
  ennek a korszerű eljárásnak köszönhetően sokszor nincs szükség varratokra és jelentősen csökkenhet a fájdalomérzet is. A hagyományos, szabadkézzel végzett implantációval szemben, minimális sebejtés mellett történik a beavatkozás.
 5. A kiegészítő beavatkozások elkerülhetőek:
  sok esetben elkerülhetőek a drága és kellemetlen kiegészítő műtétek, a meglévő anatómiai adottságok teljes kihasználásának köszönhetően. Tehát elmondható, hogy ennek a technológiájának köszönhetően az implantáció rendkívül biztonságos és pontos, ráadásul lecsökkenti a beavatkozással járó kellemetlenségeket.

Kérjen időpontot konzultációra

Ne késlekedjen, tudja meg a kezelési lehetőségeket és az árainkat most! Regisztráljon és kollégáink ismertetik kedvezményes ajánlatainkat! Amennyiben azonnali kérdése van hívja a +36 20 553 66 22 telefonszámot! 

Gyakran Ismételt Kérdések

 • 8174 Balatonkenese, Fő u. 25.
 • 1055 Budapest, V. kerület Szalay u. 2.

Vagy online (lent a feliratkozó formula kitöltésével), vagy pedig a 06 20 553 6622-es telefonszámon.

Hétfőtől péntekig 8.00-20.00 óráig.

 1. Első konzultáció a Globe Dental balatonkenesei vagy budapesti fogászati centrumában
 2. Szájsebészeink részletes kezelési tervet és árajánlatot készítenek Önnek.
 3. Helyben CT felvételt készítünk a 3 dimenziós diagnosztikához: a CT felvételen a foghiány területét, valamint a csontszövet és lágyrészek feltérképezését végezzük. A felvétel mindössze néhány másodpercet vesz igénybe és természetesen fájdalommentes.
 4. Számítógépes műtéti tervezés: fogorvosunk nyugodt körülmények között, számítógépen megtervezi az implantációs beavatkozást, CT felvétel alapján. A programnak köszönhetően kitűnően lehet modellezni az implantátumok méretét és elhelyezkedését, figyelembe véve a rendelkezésre álló csont mennyiséget és minőséget, valamint az idegcsatornák és az arcüregek elhelyezkedését.
 5. Implantátumok behelyezése. Az implantátumok az előzetesen megtervezett helyükre kerülnek be, a legkevesebb idő alatt, ezáltal Önnek a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozva.
 6. Fogpótlás elkészítése: a beültetett implantátumra fogorvosa elkészíti a lehető legmegfelelőbb fogpótlást a gyógyulási idő után.

Az implantátum az elveszített fogak hiányának pótlásának legmodernebb módszere, a többi fogat legkevésbé sértő eljárás, melynek hosszú távú sikeressége kiemelkedően jó.

Az implantátumok olyan titánból készült műgyökerek, melyeket szövetbarát bioanyagokból gyártanak. Az implantátumokat kis szájsebészeti műtéttel az állkapocs csontjába helyezzük el azzal a céllal, hogy később ezekre a „gyökerekre” egy új fogat építsünk fel.

Amikor az embereknek kialakul az első foghiánya, általában nem is sejtik, mit jelent ez, túlmenően az esztétikai hiányosságon. A fogászati implantáció magyarul fogbeültetést jelent, az elvesztett fogak pótlásának egyik módja. A hagyományos hídnál két vagy több pillér kell, ami áthidalja a foghiányt, az implantációnál nincs szükség erre, hiszen a korona megtartásához egy implantátumot, vagyis egy csavar formájú, titánból készült műgyökeret ültetnek be.

Milyen további problémákat okoz egy fog hiánya?

 • Felborul a fogak közötti érintkezési rendszer (ún.  kontaktpont-rendszer)
 • a hiányzó foggal szemben lévő fog kiemelkedhet
 • átalakulnak az erőhatások
 • természetesen elindul a foghúzás helyén a csont sorvadása

Ez utóbbi ok miatt a legjobb a fogakat vagy a foghúzás után azonnal beültetni vagy minél rövidebb időn belül, hogy még legyen elegendő csont a beültetéshez! Természetesen vannak helyzetek, amikor a hagyományos hídpótlás a megfelelő választás, elsősorban akkor, ha az implantációnak van valamiféle kizáró oka.

Amennyiben nem áll fenn kizáró tényező?

Az implantátum számos előnyös tulajdonsága

 • A fogászati implantátum lehetővé teszi, hogy a hiány melletti fogakat ne kelljen lecsiszolni, mely a híd készítésekor szükséges.
 • A beültetett fogászati implantátum megakadályozza a csont pusztulását. Amennyiben a hídpótlás mellett dönt, a csontvesztés hosszú idő alatt sajnos bekövetkezik. Mivel a műgyökér megakadályozza a csontsorvadást, nem kell félnie, hogy valaha kivehető fogsort kell majd hordania, mivel a beültetett műgyökerekre akár egy fix pótlás is tervezhető.
 • Fogászati implantátumok egy életre szólnak. A fogászati hidak életideje legfeljebb 10-15 év.
 • A fogászati implantátum mellett nem alakul ki szuvasodás.
 • A fogászati implantátumok választása esetén a napi fogápolási és szájhigiénia kialakítása sokkal könnyebb, hasonló a saját fogakéhoz.
 • Hosszú távon a fogászati implantátum ára sokkal kedvezőbb, mint egy hídé, mert hosszabb ideig funkcionálnak és nincsenek káros hatással a szomszédos fogakra. Számoljon csak utána!
 • Másik – gyakran igényelt – lehetőség, hogy segítségükkel a fogatlan szájba behelyezett protézis kitűnően rögzíthető.
 • Ugyancsak fogatlan szájban, 6-8 implantátum behelyezése után (egy állkapocsra számítva) 12 tagú híd behelyezése, és ezzel teljes rágó funkció előállítása az esztétikai igények tökéletes kielégítése mellett.

Kétféle fogpótlás készíthető implantátumokra: rögzített vagy kivehető fogpótlás.

1. A rögzített fogpótlás

A rögzített pótlások fixen be vannak ragasztva vagy csavarral vannak rögzítve és nem lehet kivenni a szájból, csak fogorvos tudja eltávolítani. Ilyen például az implantációs korona vagy híd. Ezek a pótlások a saját fogak érzését adják.

2. A kivehető fogpótlás

A kivehető pótlásokat naponta minimum egyszer a páciensnek ki kell vennie és megtisztítani. Ezek a kivehető pótlások az implantátumokkal vannak stabilizálva, így sokkal jobb a rögzítettségük, mint egy hagyományos fogsornak, amit mindössze az íny tart és általában mozog, ezért nem szeretik a páciensek. Az implantátumon stabilizált fogsor nem mozog, magabiztos érzést nyújt, nem kell fogsor ragasztót használni mellette.

50 évvel ezelőtt egy svéd professzor fedezte fel, hogy a titán alapú fémlemez egy egészen különleges tulajdonsággal rendelkezik és arra ösztönzi a csontot, hogy ránőjön a felszínére. Azóta ez a tiszta fém nagy karriert futott be, az orvostudomány több területén sikerrel alkalmazzák, mint például törött csontok egyesítésére, csípőprotézisekhez és természetesen a fog-implantációnál is. Az elmúlt időszak bizonyította, hogy a titán nem okoz károsodást a szervezetben és a vele szemben fellépő allergia is irodalmi ritkaság, ennek eredményeképpen a világon elvégzett több millió beültetésnél 96 százalék feletti volt a siker aránya.

Milyen részekből épül fel egy implantációs fog?

 • Három részből áll egy implantációs fog: a műgyökérből, azaz implantátum részből a felépítmény, azaz fej részből és koronából.

Mi az az egyfázisú és kétfázisú implantátum?

 • Egyfázisú implantátumról beszélünk, ha a műgyökér és a felépítmény nem különálló rész, hanem egy egység. Ebben az esetben a műgyökér felépítmény részére (ami az íny felett látható) koronát a műtét után pótlást- általában ideiglenest- teszünk. Ezek az ún. azonnali terhelésű implantátumok.
 • Kétfázisú implantátumról akkor beszélünk, ha a műgyökér és a felépítmény rész külön álló rész. Ebben az esetben beültetés után a műgyökér a csontban úgy gyógyul, hogy felette az ínyt zárjuk. Ezek az ún. hagyományos, kétfázisú implantátumok.

Az implantáció típusai a behelyezés idejét tekintve

 • Azonnali implantációnak azt a beavatkozást tekintjük, amikor a foghúzással egy időben megtörténik az implantátum beültetése.
 • Késleltetett implantáció – a műgyökér beültetésére 4-8 héttel a fogeltávolítást követően kerülhet sor.
 • Késői implantáció – az implantátum beültetése és a fogeltávolítás között több, mint 3 hónap telik el.

Az implantátum típusai a fogpótlás behelyezésének idejét tekintve

 • Azonnali terhelésű implantátum: A fogpótlás az implantáció után 48-72 órán belül felhelyezésre kerül.
 • Korai terhelésű implantátum: A fogpótlás negyvennyolc óra után, de három hónapon belül kontaktpozícióba helyezve készül el.
 • Késleltetett terhelésű implantátum: A fogpótlás végleges formájában három-hat hónapos gyógyulási idő után készül el.

Az implantátum felépítmény anyagát tekintve

 • Cirkónium implantátum felépítmény: Tökéletes esztétikát nyújtó fehér színű implantátumfejeket javasoljuk az esztétikai zónában.
 • Titán implantátum felépítmény: Nagy teherbírású, tiszta titán fémből készülő implantátumfejeket javasoljuk a rágó zónában.