Barion Pixel

Barázdazárás - most különleges ajánlatban!

Barázdazárás

A barázdazárás egy biztonságos és fájdalommentes eljárás, melyet a fogszuvasodás szempontjából erősen veszélyeztetett gyermekek maradófogain végzünk caries prevenció, azaz a fogszuvasodás megelőzésének céljából. Azoknak a 6-8 éves és a 11-14 éves korosztálynak javasolt, akiknek mélyek a hátsó rágófogak barázdái és ezáltal jobban ki vannak téve a fogszuvasodás kockázatának. Legtöbbször a 6-os és 7-es fogakat kezeljük ezzel az eljárással. A barázdazárásra a legideális életkor az aktuális fog áttörését követő időszak, lehetőleg a fog áttörését követő 6 hónapon belül.
Fontos tudni, hogy a barázdazárást csak akkor célszerű elvégezni, ha a fogak már teljesen áttörtek és nincsen szuvasodás. A barázdazárás célja a szűk és mély gödröcskék és barázdák átalakítása öntisztuló, széles és sekély barázdákká és gödröcskékké, melyek könnyen tisztíthatóvá válnak.

Hogyan zajlik a barázdazárás?
Első lépésben megtisztítjuk a fogfelszínt, majd megszárítjuk, a felületét előkezeljük. Ezt követi a barázdazáró anyag ecsettel történő felhelyezése. Az anyag maga úgy képzelhető el, mint egy folyékony tömőanyag, amely egyenletesen elterülve feltölti a barázdát. Következő lépésként a felhelyezett barázdazáró anyagot speciális, kék fényű lámpával megszilárdítjuk. Utolsó lépésként ellenőrizzük, hogy a barázdazárás kényelmes-e. Amennyiben szükséges korrigáljuk csiszolással, majd polírozzuk.

Mit érdemes még tudni a barázdazárásról?
Fontos tudni, hogy barázdazárás nem old meg mindent, ugyanúgy fontos a rendszeres fogorvosi ellenőrzés, az otthoni megfelelő, rendszeres fogtisztítás. Mindez elengedhetetlen a fogak egészségének megőrzése szempontjából. A barázdazárás egy kockázatmentes beavatkozás, ha azt a fogorvos indikálja és a szakma szabályainak megfelelően készítjük el.

 

Bízom benne, hogy Önt és kedves családját is hamarosan az elégedett pácienseink körében üdvözölhetem. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Dr. Thury Vivien
A balatonkenesei és budapesti Globe Dental Fogászati és Szájsebészeti Magánrendelők tulajdonosa és praxisvezető fogszakorvosa, 3 gyermek édesanyja.

  .

  .

  .

  .
  Melyik rendelőnk érdekli?

  .

  .
  Elfogadom az
  Adatvédelmi tájékoztatóban leírtakat

  .

  Gyakran Ismételt Kérdések

  • 8174 Balatonkenese, Fő u. 25.
  • 1055 Budapest, V. kerület Szalay u. 2.

  Vagy online (lent a feliratkozó formula kitöltésével), vagy pedig a 06 20 553 6622-es telefonszámon.

  Hétfőtől péntekig 8.00-20.00 óráig.

  Kérjen időpontot konzultációra

  Az ellenőrző vizsgálatok gyakoriságának meghatározása elsősorban a gyermek fogszuvasodási hajlamának mértékétől függ.
  A kontroll álztalában 6 havonta javasolt.