Barion Pixel

Gyermek szájhigiéniai kezelés,

fogkőeltávolítás, instruálás

Gyermekszájhigiéniai kezelés, fogkőeltávolítás, instruálás

Dentalhigiénikusaink segítenek elsajátítani a helyes otthoni szájápolási rutint a gyermekek számára is, elősegítve a fogak egészségének megőrzését.

A szájhigiénés kezelésre kérjük hozza el magával a gyermek otthoni fogkeféjét, fogkrémjét, hogy megnézhessük hogyan „szokta” tisztítani a fogait, majd ún. plakk festéssel szemléltetjük ennek alaposságát. Ez úgy történik, hogy egy lila színű folyadékkal megfestjük a fogain maradt lepedéket, így látjuk, hogy hol kell még jobban megmosnia. A gyermek korának megfelelő fogmosási technikát bemutatjuk a gyermeknek és a szülőnek is egy modellen, majd megtanítjuk hogyan tudja fogait megfelelően tisztán tartani otthonában.

Amennyiben a lepedék a nyálban lévő sók hatására elmeszesedik és megtapad a fogfelszínen fogkő alakul ki, mely a benne lévő baktériumok hatására fogínygyulladást válthat ki, így a fogkövek eltávolítása már gyermekkorban is épp olyan fontos, mint a felnőtteknél. 

Hogyan történik a gyermekek professzionális szájhigiéniai kezelése?

Az első lépés, hogy egy eper ízű zselével érzéstelenítjük az ínyt, majd nagyon óvatosan gépi és kézi eszközökkel megtisztítjuk a fogakat a káros fogkövektől. Ezt követi a kellemes polírozás, ami a fogfelszínt teljesen simává teszi. Szájhigiénikus kollégáink amennyiben úgy ítélik meg a rendelőben elérhető széles körű szájápolási termékekből javasolnak a szülőknek otthonra fogkefét, fogkrémet vagy egyéb szájápolási terméket. Amennyiben fogszabályozó készüléke is van a gyermeknek, annak megfelelő tisztítását is bemutatjuk.  a szájhigiéniai kezelés után mindenképpen visszahívjuk a kis páciensünket egy kontroll vizsgálatra, ahol ellenőrizzük, hogyan sikerült elsajátítani és alkalmazni a megtanultakat.  

Bízom benne, hogy Önt is hamarosan az elégedett pácienseink körében üdvözölhetem. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Dr. Thury Vivien
A balatonkenesei és budapesti Globe Dental Fogászati és Szájsebészeti Magánrendelők tulajdonosa és praxisvezető fogszakorvosa.

  .

  .

  .

  .
  Melyik rendelőnk érdekli?

  .

  .
  Elfogadom az
  Adatvédelmi tájékoztatóban leírtakat

  .

  Fél attól, hogy gyermeke, hogy fog együttműködni egy kezelés alkalmával?

  Minden gyermek más, mi figyelünk a kis lelkükre és a személyiség típusuknak megfelelően foglalkozunk velük. Minden igyekezetünk ellenére előfordulhat és teljesen természetes jelenség, hogy a rendelőben gyermeke elsírja magát. Ilyen esetben fogorvosaink felkészülten kezelik a helyzetet, van mikor pont a szülőt kell megkérnünk, hogy menjen kicsit ki a rendelőből vagy éppen fordítva, fogja meg a gyermek kezét, vegye ölébe a gyermekét. Bízzon empatikus és tapasztalt fogorvosainkban. Vannak esetek, amikor jobb ha a szülő nem is tartózkodik bent a kezelőben, pláne ha a szülő jobban fél mint a gyermek, a kezelés alatt, mert jobban tudnak a gyerekkel együttműködni fogorvosaink. Kérjük, ezt vegye figyelembe és megértően segítse munkánkat.

  Dicsérjük meg közösen a gyermeket a kezelés végén. Az is előfordulhat, hogy sajnos nem kivitelezhető a kezelés. Ezt is el kell, hogy fogadjuk, türelmesnek kell lennünk. Rendelőnkben sosem vagyunk erőszakosak a gyermekekkel, elképzelhetetlen nálunk, hogy például lefogjuk őket vagy erőszakosan végezünk el bármilyen kezelést. Ezért előfordulhat, hogy csak a második vagy későbbi alkalommal alakul ki a bizalom.
  Ismerje meg a Fogorvosi beszoktatás szolgáltatásunkat, ahol kezelés még nem történik, csak ismerkedés a rendelővel, a fogorvossal. Vagy tájékozódjon a Gyermek aneszteziológiai lehetőségeinkről!

  Gyakran Ismételt Kérdések

  • 8174 Balatonkenese, Fő u. 25.
  • 1055 Budapest, V. kerület Szalay u. 2.

  Vagy online (lent a feliratkozó formula kitöltésével), vagy pedig a 06 20 553 6622-es telefonszámon.

  Hétfőtől péntekig 8.00-20.00 óráig.

  Kérjen időpontot konzultációra

  Természetesen további kezelésekre a több mint 20 fős szakorvosi csapatunk minden fogászati területen kínál professzionális megoldást.
  Fontos tudnia, hogy időpont egyezetetés szükséges a kontroll vizsgálathoz. Kérjen időpontot most!