Zahnsteinentfernung und parodontale Behandlung

Zahnsteinentfernung und parodontale Behandlung

Patienten, die sich früher oder später regelmäßig zahnärztlichen Behandlungen oder Kontrolluntersuchungen unterziehen, treffen den Parodontologen.

Ein Parodontologe ist einer der Zahnärzte, die sich mit Erkrankungen des Zahnfleisches, und der Mundschleimhaut, befassen.

Ultraschall Zahnsteinentfernung

Zahnstein wird aus Mineralien gebildet, die durch Speichel und Plaque auf dem Zahn ausgelöst werden. Vor jeder Zahnbehandlung wird eine Ultraschall-Zahnsteinentfernung durchgeführt, um eine gute Mundhygiene und ein gutes Ergebnis zu gewährleisten.

Diese Behandlung kann auch “unsichtbaren” Zahnstein unter dem Zahnfleisch entfernen und dann ein handgehaltenes Werkzeug verwenden, um schwer zugängliche Bereiche zu reinigen. Durch gründliches Polieren wird die Prothese glatt und glänzend.

Die Entfernung von Zahnstein ist sehr wichtig, um Gingivitis (einer Zahnfleischentzündung) vorzubeugen, denn wenn diese Entzündung über einen langen Zeitraum anhält, kann sie auch zur Knochenauflösung führen.

Wenn unsere tägliche Mundpflegetechnik nicht perfekt ist, können Sie früher oder später die folgenden Symptome feststellen:

 • Zahnfleischbluten
 • Zahnstein wird sichtbar lose Zähne
 • Zahnfleischläsionen (Schwellung, Rötungen, Zahnfleischblutung)
 • unangenehmer Mundgeruch

Das Anfangsstadium der Entwicklung einer Zahnfleischerkrankung ist für sehr wenige Menschen schmerzhaft. Wenn dies jedoch auftritt, sollte die Behandlung ernst genommen werden, um schwerwiegendere Probleme zu vermeiden.

A fogkő nem egy hétköznapi dolog, hanem számos probléma okozója lehet

A kellemetlen lehelet vagy a vérző fogíny nem természetes, hanem az oki terápiával teljesen megszüntethető kellemetlenség. Dentálhigiénikusaink egy teljesen fájdalommentes, ultrahangos fogkő-eltávolítási kezeléssel megszabadítja a fogkőtől, és a fogai fehérebbek, szebbek és egészségesebbek lesznek! Ezzel búcsút mondhat az alábbi tüneteknek is, amiket rendszerint a fogkő okoz:

Kínos mosoly

Ha nem tud felszabadultan mosolyogni a fotókon a frusztráló, hogy nem túl szép a mosolya miatt? Társaságban zavarban van ha nevetne? Már így is túl sok kellemetlen pillanatot okozott?

Rossz lehelet

A mindenkit távoltartó kellemetlen lehelet leggyakoribb oka a fogkő, ami kitűnő táptalajt nyújt a baktériumoknak. Ezeknek a szájbaktériumoknak köszönhetően alakul ki a kellemetlen szájszag.

Ínyvérzés, ínygyulladás, fogelvesztés

A makacsul lerakódott fogkőben lévő baktériumok állandó gyulladásban tarthatják az ínyt. Ezért okozhat ínyvérzést, de a fogak korai elvesztését is.

Kérjen időpontot konzultációra

Legyen ön is egy ragyogóan fehér, hollywoodi mosoly büszke tulajdonosa! Mi segítünk ebben!

A megoldás teljesen fájdalommentes, és látványos

A kialakult fogkő a fogakon erősen tapad, fogmosással, szájöblítő használatával nem lehet eltávolítani, csak fogorvos vagy dentalhigiénikus szakember tudja speciális eszközökkel a fogakról eltávolítani. Szaknyelven a fenti beavatkozás neve: depurálás. A Globe Dental Fogászati Magánrendelőkben modern, gépi ultrahangos berendezés szolgál a kezelés elvégzésére. A speciális műszer ultrahang által keltett rezgéseket vezet a fogakhoz, ami összetöri a fogakon lévő fogkövet, így az eltávolíthatóvá válik. Az ilyen kezelés a betegek számára is kevésbé kellemetlen. Amennyiben a fogak érzékenyek a hidegre vagy gyulladt az íny, külön kérésre érzéstelenítő eljárást alkalmazunk.

Miért kell polírozni a fogkő-eltávolítás után?

A fogkő-eltávolítás után a fogakat egy speciális összetételű pasztával polírozzuk. Lényege, hogy teljesen sima fogfelszín keletkezik ezáltal, melyek késleltetik az újabb fogkövek kialakulását.

Így a lehelete ismét üde lesz, a fogai pedig néhány árnyalatot fehérednek is. Az így kialakult állapotot hosszú időn át megőrizheti, ha rendszeresen és helyes technikával mos fogat – ebben is segítségére leszünk szaktanácsadásunkkal.

Azonnali és látványos eredmény garantálva

 • A kezelés teljesen fájdalommentes
 • Egészségesen csillogóak, fehérebbek lesznek a fogai
 • Kifejezetten friss lesz a lehelete
 • Nincs több fogínyvérzés, elmúlik a gyulladás
 • Megelőzi a fogágy-betegséget és a fogak korai elvesztését

A fogkőtől nem lehet házi módszerekkel megszabadulni! Ha vérzik a fogínye fogmosáskor, és le van rakódva a fogkő, akkor azt fogkrémmel már nem lehet helyrehozni. Csakis szakember tudja eltávolítani professzionális eszközök segítségével.

Az árban nálunk minden benne van, amit itt lát:

 • Konzultáció
 • Állapotfelmérés
 • Ultrahangos fogkő-eltávolítás
 • Fehérítő hatású polírozás
 • Fogközök tisztítása
 • Dentálhigiéniai tanácsadás

 

25.000 Ft helyett, most csak 15.000 Ft (érvényes 2021 június 30-ig).

Páros kedvezménnyel 13.000 Ft /fő (érvényes 2021 június 30-ig).

A páros kedvezmény előzetes bejelentkezés alapján vehető igénybe és kizárólag egy közös kezelési időpontra történő bejelentkezésre vonatkozik.

Gyakran Ismételt Kérdések

 • 8174 Balatonkenese, Fő u. 25.
 • 1055 Budapest, V. kerület Szalay u. 2.

Vagy online (lent a feliratkozó formula kitöltésével), vagy pedig a 06 20 553 6622-es telefonszámon.

Hétfőtől péntekig 8.00-20.00 óráig.

Ich freue mich darauf, Sie bald unter unseren zufriedenen Patienten begrüßen zu dürfen. Kontaktieren Sie uns!

Dr. Vivien Thury
Praxisleiterin und praktizierende Zahnärztin der Globe Dental Privat – und Oral Chierurgischen Zahnkliniken in Balatonkenese und Budapest.