Barion Pixel

Garancia

Szavatosság (garancia)

A Globe Dental Fogászati Magánrendelők által készített fogpótlásokra és implantátumokra az alábbi feltételek szerint jótállást vállalunk, amely a páciens jogszabályból eredő egyéb jogait nem érinti. A jótállás időtartama a fogpótlás vagy implantátum típusától függ és a behelyezés időpontjától kezdődik.

A jótállás fogpótlások esetén a fogművekre vonatkozik. A jótállás keretében a Globe Dental Fogászati Magánrendelő vállalja a kérdéses fogászati munka javítását, szükség esetén ismételt elvégzését, a páciens számára a lehető legkevesebb kellemetlenség mellett az alábbiakban rögzített feltételek mellett.

Újraimplantálás (fogbeültetés) esetén:

Szavatossági időn belül, jótállás keretében, amennyiben szakmai szempontokat figyelembe véve újra implantálható a páciens, akkor abban az esetben az újra implantálást vállaljuk. Az elveszített implantátum ára és az implantálás műtéti költsége terheli a fogászatot és az összes többi felmerülő költség (különösen a csontpótló vagy membrán költsége, annak műtéti díja, az új felépítmény, az új pótlás költsége, utazás, szállás, tartózkodás, munkából való kiesés stb. költségei) az pácienst terheli. A szavatossági időn belül amennyiben az újra implantálás nem kivitelezhető, visszafizetjük az elveszített implantátum árának 1/3-át. Szavatossági időn túl pénz visszafizetési garancia ebben az esetben nincs.

A jótállás nem vonatkozik utazásra, szállásra, tartózkodásra illetve egyéb módon felmerülő (pl: munkából való kiesés stb.) költségekre.

A jótállás érvényét veszíti, ha másik fogorvos vagy technikus (másik fogászaton) korrekciós vagy többletkezelést végzett a Globe Dental Fogászati Centrum által készített fogpótláson.

A Globe Dental Fogászati Centrum által jelen dokumentumban vállalt jótállásra a Ptk-ban és egyéb jogszabályokban a jótállásra és szavatossági jogokra vonatkozó egyéb előírások nem vonatkoznak.

A garancia vagy jótállás kizárólag helyben, a Globe Dental Magánrendelőben érvényesíthető!

A garancia NEM érvényes:

 • Az ideiglenes pótlásokra.
 • Ha a páciens nem követi az orvos utasításait.
 • Ha nem tart megfelelő szájhigiéniát.
 • Ha a páciens évente egyszer nem jelenik meg kontrollon és amennyiben nem megy el félévente rendszeresen fogkő levételre (minden 6. hónapban).
 • Ha a fogpótlást nem rendeltetésszerűen használja és ápolja.
 • Ha a páciens olyan betegségben szenved, amely károsíthatja a fogait (Diabetes, epilepszia, csontritkulás, kemoterápia stb.).
 • Egyéb külső tényezők: balesetek, horzsolások, esések,
 • vagy kezelésen esett át, úgy, hogy azt a kezelés, műtét előtt nem konzultálta meg az őt kezelő fogorvosával.
 • Ha a páciens rövid időn belül sokat veszít a súlyából.
 • Ha a páciensnek teljes kivehető fogsora van, és az alábélelés után egy évvel nem vesz részt fogorvosi tanácsadáson.
 • Ha egy lecsiszolt fog a preparációt követően 2 héten túl ún. preparációs trauma miatt túlságosan érzékennyé válik, és gyökér kezelni kell.
 • Valamint, ha szájsebészeti beavatkozás, fogászati kezelés esetén nem volt előre látható jele annak, hogy az adott foggal, vagy területtel a jövőben probléma merülhet fel.