Digitális implantáció

100% biztonság, 3x-os kedvezmény

Bízom benne, hogy Önt is hamarosan az elégedett pácienseink körében üdvözölhetem. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Dr. Thury Vivien
A balatonkenesei és budapesti Globe Dental Fogászati és Szájsebészeti Magánrendelők tulajdonosa és praxisvezető fogszakorvosa.
Melyik rendelőnk érdekli?

3D FOGBEÜLTETÉS:
kíméletes, gyors és biztonságos

A Globe Dental Fogászati Centrumokban elérhető az a modern, digitálisan tervezett implantációs eljárás is, mely rendkívül precíz és a lehető legkevesebb kellemetlenséggel jár. A műgyökér beültetés a legmodernebb megoldás a hiányzó fogak pótlására. Az implantátum sikerességének legmeghatározóbb tényezője az implantátum pozíciója.

Svájci Straumann implantációs technika, biztos megoldás élethosszig! Hogyan valósul meg?

Az implantációs beavatkozások nagy része klasszikus módon, röntgenfelvétel alapján történik. A digitálisan tervezett implantációs eljárás egy olyan, újdonságokat tartalmazó technológia, amely lehetővé teszi a kezelő orvos számára a tökéletes tervezést és pozícionálást. A fogorvos nyugodt körülmények között számítógépen tervezi meg a beavatkozást, a páciensről készült 3D-s CT felvételen. A CT felvétel is a klinikánkon, helyben készül.

Kiknek ajánljuk a digitálisan tervezett fogbeültetést?

 1. akik szeretnék, hogy gyorsabb legyen a beavatkozás és a gyógyulási időszak
 2. akik fájdalommentes kezelést szeretnének
 3. azoknak, akiknek kevés csontjuk van
 4. akiknek több implantátum behelyezésére van szükség
 5. akik szedálást vagy altatást kérnek és ennek az idejét szeretnék minimalizálni
 6. rizikóval rendelkező pácienseknek

A digitálisan tervezett implantációs technológia előnyei

Vegye igénybe háromszoros kedvezményünket!

Az akciónk 2021 november 30-ig érvényes!

Felépítmények -11 000 Ft

Az implantátumokra kerülő Straumann prémium titán felépítmények díjából 11 000 Ft kedvezményt biztosítunk most implantátumonként, így 90 000 Ft helyett 79 000 Ft-ba kerülnek. Ezek a svájci óra pontosságú felépítmények biztosítják, hogy a pontos és erős csatlakozásnak köszönhetően a Straumann pótlásokban valóban hosszútávon gondolkodhatunk, a csúcsminőségű felépítmény rendszer pedig védi a behelyezett implantátumot.

CT jóváírás – 18 000 Ft

Az implantációs beavatkozások nagy része más fogászatokon klasszikus módon, röntgenfelvétel alapján történik. A digitálisan tervezett implantációs eljárás egy olyan újdonságokat tartalmazó technológia, amely lehetővé teszi a kezelő orvos számára a magas szintű tervezést és pozícionálást. A fogorvos nyugodt körülmények között számítógépen tervezi meg a beavatkozást, a páciensről készült 3D-s CT felvételen. A CT felvétel is a rendelőinkben, helyben készül. Amennyiben legalább 2 db implantátum kerül behelyezésre egy ülésben, a CT felvétel készítés jóváírásra kerül.

AJÁNDÉK éber szedálás

Garantált fájdalommentes lesz az implantációs kezelése, mert aneszteziológus szakorvosaink gondoskodnak az Ön teljes kényelméről. Egy óra intravénás szedálás most ajándékként biztosítunk a 3D implantációhoz, amennyiben legalább 5 db implantátum kerül behelyezésre egy ülésben.

Kérjen időpontot konzultációra

Ne késlekedjen, tudja meg a kezelési lehetőségeket és az árainkat most! Regisztráljon és kollégáink ismertetik kedvezményes ajánlatainkat! Amennyiben azonnali kérdése van hívja a +36 20 553 66 22 telefonszámot! 

Gyakran Ismételt Kérdések

 • 8174 Balatonkenese, Fő u. 25.
 • 1055 Budapest, V. kerület Szalay u. 2.

Vagy online (lent a feliratkozó formula kitöltésével), vagy pedig a 06 20 553 6622-es telefonszámon.

Hétfőtől péntekig 8.00-20.00 óráig.

 1. Első konzultáció a Globe Dental balatonkenesei vagy budapesti fogászati centrumában
 2. Szájsebészeink részletes kezelési tervet és árajánlatot készítenek Önnek.
 3. Helyben CT felvételt készítünk a 3 dimenziós diagnosztikához: a CT felvételen a foghiány területét, valamint a csontszövet és lágyrészek feltérképezését végezzük. A felvétel mindössze néhány másodpercet vesz igénybe és természetesen fájdalommentes.
 4. Számítógépes műtéti tervezés: fogorvosunk nyugodt körülmények között, számítógépen megtervezi az implantációs beavatkozást, CT felvétel alapján. A programnak köszönhetően kitűnően lehet modellezni az implantátumok méretét és elhelyezkedését, figyelembe véve a rendelkezésre álló csont mennyiséget és minőséget, valamint az idegcsatornák és az arcüregek elhelyezkedését.
 5. Implantátumok behelyezése. Az implantátumok az előzetesen megtervezett helyükre kerülnek be, a legkevesebb idő alatt, ezáltal Önnek a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozva.
 6. Fogpótlás elkészítése: a beültetett implantátumra fogorvosa elkészíti a lehető legmegfelelőbb fogpótlást a gyógyulási idő után.

Az implantátum az elveszített fogak hiányának pótlásának legmodernebb módszere, a többi fogat legkevésbé sértő eljárás, melynek hosszú távú sikeressége kiemelkedően jó.

Az implantátumok olyan titánból készült műgyökerek, melyeket szövetbarát bioanyagokból gyártanak. Az implantátumokat kis szájsebészeti műtéttel az állkapocs csontjába helyezzük el azzal a céllal, hogy később ezekre a „gyökerekre” egy új fogat építsünk fel.

Amikor az embereknek kialakul az első foghiánya, általában nem is sejtik, mit jelent ez, túlmenően az esztétikai hiányosságon. A fogászati implantáció magyarul fogbeültetést jelent, az elvesztett fogak pótlásának egyik módja. A hagyományos hídnál két vagy több pillér kell, ami áthidalja a foghiányt, az implantációnál nincs szükség erre, hiszen a korona megtartásához egy implantátumot, vagyis egy csavar formájú, titánból készült műgyökeret ültetnek be.

Milyen további problémákat okoz egy fog hiánya?

 • Felborul a fogak közötti érintkezési rendszer (ún.  kontaktpont-rendszer)
 • a hiányzó foggal szemben lévő fog kiemelkedhet
 • átalakulnak az erőhatások
 • természetesen elindul a foghúzás helyén a csont sorvadása

Ez utóbbi ok miatt a legjobb a fogakat vagy a foghúzás után azonnal beültetni vagy minél rövidebb időn belül, hogy még legyen elegendő csont a beültetéshez! Természetesen vannak helyzetek, amikor a hagyományos hídpótlás a megfelelő választás, elsősorban akkor, ha az implantációnak van valamiféle kizáró oka.

Amennyiben nem áll fenn kizáró tényező?

Az implantátum számos előnyös tulajdonsága

 • A fogászati implantátum lehetővé teszi, hogy a hiány melletti fogakat ne kelljen lecsiszolni, mely a híd készítésekor szükséges.
 • A beültetett fogászati implantátum megakadályozza a csont pusztulását. Amennyiben a hídpótlás mellett dönt, a csontvesztés hosszú idő alatt sajnos bekövetkezik. Mivel a műgyökér megakadályozza a csontsorvadást, nem kell félnie, hogy valaha kivehető fogsort kell majd hordania, mivel a beültetett műgyökerekre akár egy fix pótlás is tervezhető.
 • Fogászati implantátumok egy életre szólnak. A fogászati hidak életideje legfeljebb 10-15 év.
 • A fogászati implantátum mellett nem alakul ki szuvasodás.
 • A fogászati implantátumok választása esetén a napi fogápolási és szájhigiénia kialakítása sokkal könnyebb, hasonló a saját fogakéhoz.
 • Hosszú távon a fogászati implantátum ára sokkal kedvezőbb, mint egy hídé, mert hosszabb ideig funkcionálnak és nincsenek káros hatással a szomszédos fogakra. Számoljon csak utána!
 • Másik – gyakran igényelt – lehetőség, hogy segítségükkel a fogatlan szájba behelyezett protézis kitűnően rögzíthető.
 • Ugyancsak fogatlan szájban, 6-8 implantátum behelyezése után (egy állkapocsra számítva) 12 tagú híd behelyezése, és ezzel teljes rágó funkció előállítása az esztétikai igények tökéletes kielégítése mellett.

Kétféle fogpótlás készíthető implantátumokra: rögzített vagy kivehető fogpótlás.

1. A rögzített fogpótlás

A rögzített pótlások fixen be vannak ragasztva vagy csavarral vannak rögzítve és nem lehet kivenni a szájból, csak fogorvos tudja eltávolítani. Ilyen például az implantációs korona vagy híd. Ezek a pótlások a saját fogak érzését adják.

2. A kivehető fogpótlás

A kivehető pótlásokat naponta minimum egyszer a páciensnek ki kell vennie és megtisztítani. Ezek a kivehető pótlások az implantátumokkal vannak stabilizálva, így sokkal jobb a rögzítettségük, mint egy hagyományos fogsornak, amit mindössze az íny tart és általában mozog, ezért nem szeretik a páciensek. Az implantátumon stabilizált fogsor nem mozog, magabiztos érzést nyújt, nem kell fogsor ragasztót használni mellette.

50 évvel ezelőtt egy svéd professzor fedezte fel, hogy a titán alapú fémlemez egy egészen különleges tulajdonsággal rendelkezik és arra ösztönzi a csontot, hogy ránőjön a felszínére. Azóta ez a tiszta fém nagy karriert futott be, az orvostudomány több területén sikerrel alkalmazzák, mint például törött csontok egyesítésére, csípőprotézisekhez és természetesen a fog-implantációnál is. Az elmúlt időszak bizonyította, hogy a titán nem okoz károsodást a szervezetben és a vele szemben fellépő allergia is irodalmi ritkaság, ennek eredményeképpen a világon elvégzett több millió beültetésnél 96 százalék feletti volt a siker aránya.

Milyen részekből épül fel egy implantációs fog?

 • Három részből áll egy implantációs fog: a műgyökérből, azaz implantátum részből a felépítmény, azaz fej részből és koronából.

Mi az az egyfázisú és kétfázisú implantátum?

 • Egyfázisú implantátumról beszélünk, ha a műgyökér és a felépítmény nem különálló rész, hanem egy egység. Ebben az esetben a műgyökér felépítmény részére (ami az íny felett látható) koronát a műtét után pótlást- általában ideiglenest- teszünk. Ezek az ún. azonnali terhelésű implantátumok.
 • Kétfázisú implantátumról akkor beszélünk, ha a műgyökér és a felépítmény rész külön álló rész. Ebben az esetben beültetés után a műgyökér a csontban úgy gyógyul, hogy felette az ínyt zárjuk. Ezek az ún. hagyományos, kétfázisú implantátumok.

Az implantáció típusai a behelyezés idejét tekintve

 • Azonnali implantációnak azt a beavatkozást tekintjük, amikor a foghúzással egy időben megtörténik az implantátum beültetése.
 • Késleltetett implantáció – a műgyökér beültetésére 4-8 héttel a fogeltávolítást követően kerülhet sor.
 • Késői implantáció – az implantátum beültetése és a fogeltávolítás között több, mint 3 hónap telik el.

Az implantátum típusai a fogpótlás behelyezésének idejét tekintve

 • Azonnali terhelésű implantátum: A fogpótlás az implantáció után 48-72 órán belül felhelyezésre kerül.
 • Korai terhelésű implantátum: A fogpótlás negyvennyolc óra után, de három hónapon belül kontaktpozícióba helyezve készül el.
 • Késleltetett terhelésű implantátum: A fogpótlás végleges formájában három-hat hónapos gyógyulási idő után készül el.

Az implantátum felépítmény anyagát tekintve

 • Cirkónium implantátum felépítmény: Tökéletes esztétikát nyújtó fehér színű implantátumfejeket javasoljuk az esztétikai zónában.
 • Titán implantátum felépítmény: Nagy teherbírású, tiszta titán fémből készülő implantátumfejeket javasoljuk a rágó zónában.