DIGITÁLIS IMPLANTÁCIÓ
100% BIZTONSÁG
3X-OS KEDVEZMÉNY

DIGITÁLIS IMPLANTÁCIÓ
100% BIZTONSÁG
3X-OS KEDVEZMÉNY

3D FOGBEÜLTETÉS:
kíméletes, gyors és biztonságos

A Globe Dental Fogászati Centrumokban elérhető az a modern,  digitálisan tervezett implantációs eljárás is, mely rendkívül precíz és a lehető legkevesebb kellemetlenséggel jár. A műgyökér beültetés a legmodernebb megoldás a hiányzó fogak pótlására. Az implantátum sikerességének legmeghatározóbb tényezője az implantátum pozíciója.

Svájci Straumann implantációs technika, biztos megoldás élethosszig!
Hogyan valósul meg?

Az implantációs beavatkozások nagy része klasszikus módon, röntgenfelvétel alapján történik. A digitálisan tervezett implantációs eljárás egy olyan, újdonságokat tartalmazó technológia, amely lehetővé teszi a kezelő orvos számára a tökéletes tervezést és pozícionálást. A fogorvos nyugodt körülmények között számítógépen tervezi meg a beavatkozást, a páciensről készült 3D-s CT felvételen. A CT felvétel is a klinikánkon, helyben készül.

Kiknek ajánljuk a digitálisan tervezett fogbeültetést?

 1. akik szeretnék, hogy gyorsabb legyen a beavatkozás és a gyógyulási időszak
 2. akik fájdalommentes kezelést szeretnének
 3. azoknak, akiknek kevés csontjuk van
 4. akiknek több implantátum behelyezésére van szükség
 5. akik szedálást vagy altatást kérnek és ennek az idejét szeretnék minimalizálni
 6. rizikóval rendelkező pácienseknek

A digitálisan tervezett implantációs technológia előnyei

 1. Legmodernebb diagnosztikai eljárásnak számít ma, mert a legmagasabb minőségű 3D-s diagnosztika előzi meg a kezelést.
 2. A műtéttel járó rizikók minimalizálása: elkerülhetőek a hagyományos implantáció nem kívánt kockázatai és szövődményei a rendkívül precíz tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően.
 3. A műtéti idő megrövidül: a beavatkozás ideje is lecsökken a megfelelő tervezésnek és előkészületeknek köszönhetően.
 4. Minimális kellemetlenség és fájdalom: ennek a korszerű eljárásnak köszönhetően jelentősen csökkenhet a fájdalomérzet is.
 5. A kiegészítő beavatkozások elkerülhetőek: sok esetben elkerülhetőek a drága és kellemetlen kiegészítő műtétek a meglévő anatómiai adottságok teljes kihasználásának köszönhetően.Tehát elmondható, hogy ennek a technológiájának köszönhetően az implantáció rendkívül biztonságos és pontos, ráadásul lecsökkenti a beavatkozással járó kellemetlenségeket.
  ♦ FIGYELEM! FONTOS! A kezelés előtt egy alapos állapotfelmérést végzünk, amelynek végeztével részletes árajánlatot készítünk. A konzultáció díja 9 900 Ft, a panoráma röntgen díja 6 500 Ft (vagy szükség esetén CT, melynek díja 18 000 Ft). Ekkor részletes, képekkel illusztrált professzionális árajánlatot készítünk Önnek, melyben a kedvezményeinket is látni fogja! Kérjen időpontot most!
  Az akció június 30-ig időpontot egyeztetők részére vehető igénybe, korábbi megkezdett kezelésekre nem vonatkozik és más kedvezménnyel nem összevonható.

Többet nem kell a fogai miatt szégyenkeznie, hagyja a kezdőket, bízza magát szakértőkre!
Az akciónk 2021 június 30-ig érvényes!

VEGYE IGÉNYBE HÁROMSZOROS KEDVEZMÉNYÜNKET

Globe-Dental-Fogaszati-és-Szajsebeszeti-Maganrendelo-Balatonkenese-Budapest-Straumann6

Felépítmények -11 000 Ft

Az implantátumokra kerülő Straumann prémium titán felépítmények díjából 11 000 Ft kedvezményt biztosítunk  most implantátumonként, így 90 000 Ft helyett 79 000 Ft-ba kerülnek. Ezek a svájci óra pontosságú felépítmények biztosítják, hogy a pontos és erős csatlakozásnak köszönhetően a Straumann pótlásokban valóban hosszútávon gondolkodhatunk, a csúcsminőségű felépítmény rendszer pedig védi a behelyezett implantátumot.

CT-jovairas-2

CT jóváírás – 18 000 Ft

Az implantációs beavatkozások nagy része más fogászatokon klasszikus módon, röntgenfelvétel alapján történik. A digitálisan tervezett implantációs eljárás egy olyan újdonságokat tartalmazó technológia, amely lehetővé teszi a kezelő orvos számára a magas szintű tervezést és pozícionálást. A fogorvos nyugodt körülmények között számítógépen tervezi meg a beavatkozást, a páciensről készült 3D-s CT felvételen. A CT felvétel is a rendelőinkben, helyben készül. Amennyiben legalább 2 db implantátum kerül behelyezésre egy ülésben, a CT felvétel készítés jóváírásra kerül.

Szedalas-3D-implantáció

AJÁNDÉK éber szedálás

Garantált fájdalommentes lesz az implantációs kezelése, mert aneszteziológus szakorvosaink gondoskodnak az Ön teljes kényelméről. Egy óra intravénás szedálás most ajándékként biztosítunk a 3D implantációhoz, amennyiben legalább 5 db implantátum kerül behelyezésre egy ülésben.

Ne késlekedjen, tudja meg a kezelési lehetőségeket és az árainkat most! Töltse ki kérdőívünket és kollégáink ismertetik kedvezményes ajánlatunkat! Amennyiben azonnali kérdése van hívja a +36 20 553 66 22 telefonszámot!

  3D implantátum

  Hány fogat kell pótolnia?

  1-34-1213-nál többetMindet


  Mennyi időn belül szeretne konzultációra időpontot kapni:

  azonnal1 héten belül2 héten belül


  Milyen pótlást szeretne?

  Rögzített, fixKivehetőMindkettő érdekel

  Melyik fogászatunk érdeklni? (kötelező)

  Elfogadomaz adatvédelmi nyilatkozatot (kötelező)

  Köszönjük válaszait, kollégáink hamarosan elküldik Önnek a kért információkat!  Egy implantációs kezelés folyamata

  • Első konzultáció a Globe Dental balatonkenesei vagy budapesti fogászati centrumában
  • Szájsebészeink részletes kezelési tervet és árajánlatot készítenek Önnek.
  • Helyben CT felvételt készítünk a 3 dimenziós diagnosztikához: a CT felvételen a foghiány területét, valamint a csontszövet és lágyrészek feltérképezését végezzük. A felvétel mindössze néhány másodpercet vesz igénybe és természetesen fájdalommentes.
  • Számítógépes műtéti tervezés: fogorvosunk nyugodt körülmények között, számítógépen megtervezi az implantációs beavatkozást, CT felvétel alapján. A programnak köszönhetően kitűnően lehet modellezni az implantátumok méretét és elhelyezkedését, figyelembe véve a rendelkezésre álló csont mennyiséget és minőséget, valamint az idegcsatornák és az arcüregek elhelyezkedését.
  • Implantátumok behelyezése. Az implantátumok az előzetesen megtervezett helyükre kerülnek be, a legkevesebb idő alatt, ezáltal Önnek a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozva.
  • Fogpótlás elkészítése: a beültetett implantátumra fogorvosa elkészíti a lehető legmegfelelőbb fogpótlást a gyógyulási idő után.

  Mi az a fogászati implantátum?

  Az implantátum az elveszített fogak hiányának pótlásának legmodernebb módszere, a többi fogat legkevésbé sértő eljárás, melynek hosszú távú sikeressége kiemelkedően jó.

  Az implantátumok olyan titánból készült műgyökerek, melyeket szövetbarát bioanyagokból gyártanak. Az implantátumokat kis szájsebészeti műtéttel az állkapocs csontjába helyezzük el azzal a céllal, hogy később ezekre a „gyökerekre” egy új fogat építsünk fel.

  Az implantátum mellett döntök!

  Mit okoz egy fog elvesztése?

  Amikor az embereknek kialakul az első foghiánya, általában nem is sejtik, mit jelent ez, túlmenően az esztétikai hiányosságon. A fogászati  implantáció magyarul fogbeültetést jelent, az elvesztett fogak pótlásának egyik módja. A hagyományos hídnál két vagy több pillér kell, ami áthidalja a foghiányt,  az implantációnál nincs szükség erre, hiszen a korona megtartásához  egy implantátumot, vagyis egy csavar formájú, titánból készült műgyökeret ültetnek be.

  Milyen további problémákat okoz egy fog hiánya?

  • Felborul a fogak közötti érintkezési rendszer (ún.  kontaktpont-rendszer)
  • a hiányzó foggal szemben lévő fog kiemelkedhet
  • átalakulnak az erőhatások
  • természetesen elindul a foghúzás helyén a csont sorvadása

  Ez utóbbi ok miatt a legjobb a fogakat vagy a foghúzás után azonnal beültetni vagy minél rövidebb időn belül, hogy még legyen elegendő csont a beültetéshez!
  Természetesen vannak helyzetek, amikor a hagyományos hídpótlás a megfelelő választás, elsősorban akkor, ha az implantációnak van valamiféle kizáró oka.

  Amennyiben nem áll fenn kizáró tényező

  Az implantátum számos előnyös tulajdonsága

  • A fogászati implantátum  lehetővé teszi, hogy a hiány melletti fogakat ne kelljen lecsiszolni, mely a híd készítésekor szükséges.
  • A beültetett fogászati implantátum megakadályozza a csont pusztulását. Amennyiben a hídpótlás mellett dönt, a csontvesztés hosszú idő alatt sajnos bekövetkezik. Mivel a műgyökér megakadályozza a csontsorvadást, nem kell félnie, hogy valaha kivehető fogsort kell majd hordania, mivel a beültetett műgyökerekre akár egy fix pótlás is tervezhető.
  • Fogászati implantátumok egy életre szólnak. A fogászati hidak életideje legfeljebb 10-15 év.
  • A fogászati implantátum mellett nem alakul ki szuvasodás.
  • A fogászati implantátumok választása esetén a napi fogápolási és szájhigiénia kialakítása sokkal könnyebb, hasonló a saját fogakéhoz.
  • Hosszú távon a fogászati implantátum ára sokkal kedvezőbb, mint egy hídé, mert hosszabb ideig funkcionálnak és nincsenek káros hatással a szomszédos fogakra. Számoljon csak utána!
  • Másik – gyakran igényelt – lehetőség, hogy segítségükkel a fogatlan szájba behelyezett protézis kitűnően rögzíthető.
  • Ugyancsak fogatlan szájban, 6-8 implantátum behelyezése után (egy állkapocsra számítva) 12 tagú híd behelyezése, és ezzel teljes rágó funkció előállítása az esztétikai igények tökéletes kielégítése mellett.

  Az implantátumos kezelés menete

  Vizsgálat, konzultáció

  A kezelést megelőzi egy alapos konzultáció, szájvizsgálat, röntgen vagy CT készítés. Ezek alapján készítünk egy képekkel illusztrált, részletes kezelési tervet. Amennyiben van rá lehetőség és Ön is szeretné két alternatívát is felajánlunk, hogy legyen választási lehetősége. Ajánlatot adunk például többféle anyagra (fémes, fémmentes pótlásra), fix vagy kivehető megoldásra, olcsóbb vagy drágább verzióra.
  A kivizsgálás 3 részből áll: általános anamnézis felvétele (erős dohányzás, cukorbetegség, szívelégtelenség, véralvadásgátló szerek rendszeres fogyasztása, stb.), fogászati anamnézis, státuszfelvétel (pl. harapási forma meghatározása, fogcsikorgatás, meglévő csont mennyiségi és minőségi megállapítása, stb.) és röntgenológiai vizsgálat.

  A műtét

  Az implantátum behelyezése fogászatunkon helyi érzéstelenítésben vagy éber szedálásban, ambulánsan történik. Az implantátumok vagy feltárásban vagy az ínyen keresztül, transzgingiválisan behelyezi a szájsebészünk. A varratokat általában 7-10 nap múlva távolítjuk el. Eddig az időpontig egy kímélő étrend és egy rendszeres, de kíméletes szájhigiénia betartása ajánlott.

  A gyógyulási fázis

  Szokásosan 3-6 hónapig tart. Ebben az időszakban a csont belenő az implantátum porózus felületébe, rögzítve ezt. Ettől eltérő idejű a sinus, azaz arcüreg alatt elhelyezett implantátumok gyógyulási ideje, ami esetenként 9 hónapot is igénybe vehet. Ebben az időszakban, az implantátum szervezet általi integrációját támogatandó, ajánlott a behelyezett implantátumok zónáját a rágóerőktől védeni. Ezt meg lehet tenni kíméletes étkezéssel és egyes esetekben, ahol ez lehetséges, védő fogpótlások behelyezésével. Amennyiben a beteg az implantálás előtt protézist hordott, akkor ezt az új viszonyoknak megfelelően úgy alakítjuk át, hogy a behelyezett implantátumokat kímélje a rágóerőktől.

  Az implantátum feltárása

  A gyógyulási fázis lejárta után az implantátumokat fel kell szabadítani (feltárás). A szájsebész ehhez a művelethez először lokalizálja az implantátumot, azután egy speciális műszert használva felszabadítja az implantátum fölött elhelyezkedő nyálkahártyát és eltávolítja az implantátumra esetlegesen ránőtt kötőszövetet. A feltárás után eltávolítandó az implantátum menetes furatába helyezett zárócsavar, amelynek helyébe egy gyógyulási csavart (ún. gingiva formázó csavart) helyezünk. Ön ezt a gyógyuló csavart hordja addig, amíg a következő műveletekre is sor kerül és meg nem kapja a végleges fogpótlást. Ennek a csavarnak a célja, hogy megakadályozza a feltárt íny újbóli összenövését.

  A végleges fogpótlás elkészítése, behelyezése

  Lenyomatvételi sapkák és csavarok segítségével lenyomatokat készítünk, melyek később a technikai laborba kerülnek. Próbák alkalmával ellenőrizzük a munka elkészítésének folyamatát. Ezen lenyomatok alapján készül el a végleges fogpótlás, melynek átadása egy rövid beavatkozással történik.

  Mik a műtét előtti teendők?

  Kérjük, hogy az előzetes anamnézis lapot töltse ki, melyben minden betegségről, gyógyszerérzékenységről, gyógyszerfogyasztásról tájékozódhat sebészünk. Rendszeresen szedett gyógyszereit a megbeszélteknek megfelelően nyugodtan vegye be.

  • A műtét napján, amennyiben nem lesz szedálása, ne éhgyomorral érkezzen. A szokásos módon egyen. Amennyiben lesz szedálása a műtét előtt 3 órával ne egyen és igyon semmit.
  • Ha meg tudja oldani, kérjük hozzon magával kísérőt, mert a műtét után a vezetés nem javasolt.

  Mik a műtét utáni teendők?

  Mivel az implantációs műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük, ne egyen, amíg tart az érzéstelenítő hatása, mert könnyen elharaphatja az ajkát, nyelvét, nyálkahártyát, melyen ezáltal lassan gyógyuló sebek keletkezhetnek. Az érzéstelenítő hatása a műtét után kb. 3 órával múlik el.

  • Ha az implantáció szedálásban történt, akkor a beavatkozás után még kb. fél órát megfigyeljük, majd kizárólag kísérővel engedjük el.
  • A műtét utáni órákban ne vezessen gépjárművet.
  • A műtét után kapott operációs csomagot az orvos utasításainak megfelelően használja:

  Antibiotikum közül Aktil Duo vagy Augmentin Duo 1 g-ot (szedése: 2X1. Reggel és este vegyen be egy tablettát. Annyi ideig szedje, amíg el nem fogy az egész doboz.) Orvosaink gyakran Dalacin 300 mg-ot rendelnek (szedése: 3X1, reggel, délben, este). Az orvosunk az Önnek megfelelő fájdalomcsillapítót ajánlja. Ha fájdalom jelentkezik, nyugodtan vegyen be egy fájdalomcsillapító tablettát, figyelembe véve a napi maximális
  adagot.

  • A műtéti területnek megfelelően arca kisebb-nagyobb mértékben megduzzadhat, esetenként elszíneződhet, ennek megelőzésére és kezelésére jegelje a területet kívülről naponta többször úgy, hogy 20 percet jegeli, 20 percet pihenteti. Az operációs csomagban jeget is talál, mely mélyhűtőben újra lehűthető.
  • A műtét után három napig ne fogyasszon tejes, tojásos ételeket, ne rágjon az implantáció helyén, és kerülje a kemény és rágós élelmiszerek fogyasztását, pl. kemény kenyér, rágós hús, ropogós zöldség, dió, mogyoró, stb.
  • Ajánlatos a beavatkozás után minimum három napig kerülni a dohányzást, alkohol, kávé, fekete tea fogyasztását.
  • A műtétet követő három napban kerülje a nehéz fizikai munkát, sportot, emelést, szauna látogatást, mivel ezek utóvérzést okozhatnak.
  • A beavatkozást követő napon kérjük törekedjen arra, hogy a lehető legkevesebbet beszéljen.
  • Az operáció után két-három napig kerülje az erős szájöblögetést. A negyedik naptól kezdheti meg a fertőtlenítő hatású szájöblögető használatát.
  • Ne szívogassa a sebet, mert utóvérzéseket okozhat.
  • Lehetőleg figyeljen arra, hogy ne harapjon rá a műtéti területre.
  • Felülfertőzés és a seb felsértésének elkerülése végett nagyon fontos, hogy sem ujjal, sem nyelvvel ne tapogassa a műtéti területet.
  • Néhány napig mellőzze a túl fűszeres, csípős ételeket.
  • Kérjük varratszedésre a megbeszélt időpontban jelentkezzen.
  • Nagyon fontos, hogy fordítson fokozott gondot a szájhigiénére. A rendszeres, gondos szájápolás az egyik legfontosabb feltétele a sikeres implantációnak.
  • A varratoknak legalább 5 napig a szájban kell maradniuk az implantálást követően.
  • Ha a varrat már korábban meglazulna, vagy kiesne, úgy azonnal keresse fel szájsebész szakorvosunkat!

  Az implantációs fogpótlás gondozása

  Szájhigiéné a hosszútávú siker titka

  A megfelelő szájhigiénével megelőzhetőek az implantáció körül kialakuló gyulladások. A gyulladásos állapot kialakulásának elkerülése azért fontos, mert azok előrehaladott esetben átterjednek az implantátumot tartó csontra is, ami az implantátum elvesztéséhez vezethet. A nem megfelelő szájhigiéné következtében az implantációs fogpótlásra lepedék, fogkő rakódik (a természetes fogazathoz hasonlóan). A lepedékben lévő baktériumok fogágybetegséget okozhatnak, minek következtében az implantátum kilazulhat. Ez veszélyezteti az implantátumok működését, azok kieséséhez vezethet.

  Az implantációs fogpótlások hosszú távú megoldást jelentenek a foghiányok kezelésében, ám ennek érdekében fokozott figyelmet kell fordítani a megfelelő szájápolásra, azaz szájhigiénére. Ne hanyagolja el a fogmosást, lehetőleg minden étkezést követően mosson fogat, de minimum reggel és este! A fogtisztítást – a fogmű jellegétől függően – speciális tisztító eszközökkel (szájzuhany, fogselyem, fogköz tisztító kefe) egészítse ki! Fogorvosunk a fogpótlás átadásakor elmagyarázza és megmutatja Önnek a helyes fogápolási technikát.

  Fogászati kontroll

  Az implantációs fogpótlás minél tökéletesebb működése érdekében 6-12 havonta ellenőrzést javasolunk.
  Bármilyen kérdése van, kérdezze szájsebész specialistánkat!
  Ha valami rendellenességet észlel az implantátummal kapcsolatban, kérjük azonnal keresse fel praxisunkat!

  Milyen pótlásokat lehet implantátumra készíteni?

  Kétféle fogpótlás készíthető implantátumokra: rögzített vagy kivehető fogpótlás.

  1. A rögzített fogpótlás

  A rögzített pótlások fixen be vannak ragasztva vagy csavarral vannak rögzítve és nem lehet kivenni a szájból, csak fogorvos tudja eltávolítani. Ilyen például az implantációs korona vagy híd. Ezek a pótlások a saját fogak érzését adják.

  <iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/YPgZdkp4SI0″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

  2. A kivehető fogpótlás

  A kivehető pótlásokat naponta minimum egyszer a páciensnek ki kell vennie és megtisztítani. Ezek a kivehető pótlások az implantátumokkal vannak stabilizálva, így sokkal jobb a rögzítettségük, mint egy hagyományos fogsornak, amit mindössze az íny tart és általában mozog, ezért nem szeretik a páciensek. Az implantátumon stabilizált fogsor nem mozog, magabiztos érzést nyújt, nem kell fogsor ragasztót használni mellette.

  <iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/vO_IBtaH8P8″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

  A különleges titán – Straumann

  50 évvel ezelőtt egy svéd professzor fedezte fel, hogy a titán alapú fémlemez egy egészen különleges tulajdonsággal rendelkezik és arra ösztönzi a csontot, hogy ránőjön a felszínére. Azóta ez a tiszta fém nagy karriert futott be, az orvostudomány több területén sikerrel alkalmazzák, mint például törött csontok egyesítésére, csípőprotézisekhez és természetesen a fog-implantációnál is. Az elmúlt időszak bizonyította, hogy a titán nem okoz károsodást a szervezetben és a vele szemben fellépő allergia is irodalmi ritkaság, ennek eredményeképpen a világon elvégzett több millió beültetésnél 96 százalék feletti volt a siker aránya.

  MINŐSÉGI TISZTA TITÁN – NEM ALLERGIZÁL – ERŐS – MEGBÍZHATÓ – TARTÓS MEGOLDÁS – GARANCIA

  Az implantációval kapcsolatos fontos tudnivalók

  Milyen részekből épül fel egy implantációs fog?

  • Három részből áll egy implantációs fog: a műgyökérből, azaz implantátum részből a felépítmény, azaz fej részből és koronából.

  Mi az az egyfázisú és kétfázisú implantátum?

  • Egyfázisú implantátumról beszélünk, ha a műgyökér és a felépítmény nem különálló rész, hanem egy egység. Ebben az esetben a műgyökér felépítmény részére (ami az íny felett látható) koronát a műtét után pótlást- általában ideiglenest- teszünk. Ezek az ún. azonnali terhelésű implantátumok.
  • Kétfázisú implantátumról akkor beszélünk, ha a műgyökér és a felépítmény rész külön álló rész. Ebben az esetben beültetés után a műgyökér a csontban úgy gyógyul, hogy felette az ínyt zárjuk. Ezek az ún. hagyományos, kétfázisú implantátumok.

  Az implantáció típusai a behelyezés idejét tekintve

  • Azonnali implantációnak azt a beavatkozást tekintjük, amikor a foghúzással egy időben megtörténik az
   implantátum beültetése.
  • Késleltetett implantáció – a műgyökér beültetésére 4-8 héttel a fogeltávolítást követően kerülhet sor.
  • Késői implantáció – az implantátum beültetése és a fogeltávolítás között több, mint 3 hónap telik el.

  Az implantátum típusai a fogpótlás behelyezésének idejét tekintve

  • Azonnali terhelésű implantátum:
   A fogpótlás az implantáció után 48-72 órán belül felhelyezésre kerül.
  • Korai terhelésű implantátum:
   A fogpótlás negyvennyolc óra után, de három hónapon belül kontaktpozícióba helyezve készül el.
  • Késleltetett terhelésű implantátum:
   A fogpótlás végleges formájában három-hat hónapos gyógyulási idő után készül el.

  Az implantátum felépítmény anyagát tekintve

  • Cirkónium implantátum felépítmény:
   Tökéletes esztétikát nyújtó fehér színű implantátumfejeket javasoljuk az esztétikai zónában.
  • Titán implantátum felépítmény:
   Nagy teherbírású, tiszta titán fémből készülő implantátumfejeket javasoljuk a rágó zónában.

  Galéria