IMPLANTÁTUMOS
FIX KORONÁK ÉS HIDAK

IMPLANTÁTUMOS
FIX KORONÁK ÉS HIDAK

Mi az a fogászati implantátum?

A fogászati implantátum az elveszített fogak hiányának legmodernebb pótlási módszere, a többi fogat legkevésbé sértő eljárás, melynek hosszú távú sikeressége kiemelkedően jó.
Ha implantátummal pótoljuk a fogat, annak legnagyobb előnye, hogy a szomszédos fogakat nem kell lecsiszolni ezért épen maradnak a kezelés után is, valamint a csontba beültetett implantátum nem engedi sorvadni a csontot, így annak megőrzésében is segít.
A Globe Dental Fogászati és Szájsebészeti Magánrendelők Straumann Referencia Fogászatok.

Mit is jelent ez?

 •  A világon az első számú svájci, Straumann implantátumot használjuk kizárólag.
 •  Önnek teljes biztonságot ad, hogy magára a termékre élethosszig tartó garanciát vállalunk.
 • A Straumann implantátum mögött álló legnagyobb innováció a sikeres implantáció egyik alapja.
 • A rendszer nyújtotta svájci pontosság a felépítések esetében is a hosszútávú siker garanciája.
 • Szájsebészeink folyamatosan a legújabb tudást szerzik meg a Straumann továbbképzéseken.
 1. Fogászati implantátum beültetése során egy speciálisan erre a célra kifejlesztett titán vagy roxolid (kerámia és titán) csavart ültetünk be az állcsontba a korábbi fog helyére. A beavatkozás helyi érzéstelenítéssel történik, így teljesen fájdalommentes. Szedálás – amennyiben szeretne – külön kérhető. A speciális, az implantátumhoz való fúrók alkalmazásával előkészítjük a helyet az implantátum számára. Ezt követően az implantátumot becsavarjuk az előkészített csontfészekbe, majd több lehetőség áll rendelkezésre:
  Pár öltéssel összevarrjuk felette az ínyt vagy ínyformázót helyezünk be. Néhány hónap várakozási idő után, ha az implantátum becsontosodott, ugyanúgy használható, mint egy fog, tehát koronát, hidat lehet rá készíteni. A gyógyulási idő alatt vagy nem készítünk ideiglenes pótlást (pl.: hátsó, nem látható régióban) vagy kivehető ideiglenes pótlást készítünk.
 2.  A másik lehetőség – amely mára már sokkal népszerűbb -, hogy azonnal terheljük az implantátumot, azaz egy fix ideiglenes pótlást készítünk rá. Azért ideiglenest, mert a műtét után az ínynek gyógyulnia kell és meg kell várni, hogy felvegye a végső alakját. Csak a teljes gyógyulás után lehet pontos, esztétikus végleges koronákat és hidakat készíteni.

Foghúzás után mikor lehet implantálni?

Vagy azonnal a húzást követően vagy kb. 3 hónappal a legideálisabb a saját csontállomány, és ebben az időszakban a legnagyobb az esély, hogy a fogászati implantáció csontpótlás nélkül elvégezhető.

Milyen fix pótlások készíthetőek implantátumra?

Alapvetően két fajta fix pótlás készíthető: koronák vagy hidak, melyek teljes mértékben a saját fogak érzését adják vissza. Nem kivehetőek, mindig a szájban vannak. A Globe Dental, mint Straumann Referencia Fogászat kizárólag a legmodernebb csavarozható rögzítésű fix megoldásokat használja, szemben a régi, ragasztott módszerrel. Ennek az új felépítmény rendszernek óriási előnye, hogy bármikor az életben javítható lesz a pótlás, azaz ha például véletlenül lepattan a porcelán róla, akkor nem kell teljesen új pótlást készíteni, hanem tudjuk javítani. Az implantátumra készülő fix koronák és hidak anyagát tekintve a legjobb választás a teljes porcelán cirkónium, mert az íny szempontjából a leginkább szövetbarát, de lehet fémkerámia anyagot is választani, ami szintén teljesen porcelánnal borított, azaz esztétikus. Fontos tudni, hogyha több, mint három fog hiányzik egymás mellett, akkor nem kell minden fog helyére implantálni. Például három fog hiánya esetén két implantátumot helyezünk be, de például teljes fogatlan állcsontban négy vagy hat implantátumra készítjük a 12 vagy 14 fogból álló körhidakat.

Ne késlekedjen, hívjon most! Kedves és készséges kollégáink fogják felvenni a telefont, és ők fognak időpontot adni Önnek a kezelésre.
Bejelentkezés: Budapest: +36 70 420 04 61, Balatonkenese: +36 20 9954 540,
telefonszámokon, vagy az alábbi kapcsolati űrlap kitöltésével.

  Implantátumos fix koronák, hidak  Melyik fogászatunk érdekli? (kötelező)

  Elfogadomaz adatvédelmi nyilatkozatot (kötelező)


  Galéria