“All-on-4” típusú fogpótlás

Globe Dental Fogászati Magánrendelő Balatonkenesén és Budapesten

Mi az a “All-on-4” típusú pótlás?

Az “All-on-4” rendszer egy olyan kompromisszumoktól mentes megoldás, amely valóban visszaadja az eredeti fogak érzetét. Ez a fogpótlás a teljes fogívet visszaállítja úgy, hogy a fogsor négy implantátumon rögzül.

Teljes fogatlanság esetén beszélhetünk erről a technikáról, amellyel gyors és FIX megoldást tudunk biztosítani. Működhet abban az esetben is, ha éppen fogágybetegség vagy egyéb okból kifolyólag el kell távolítani az összes maradék fogat.

Milyen implantátumokat használunk?

Az állcsont ívének nagyságától függően négy vagy maximum hat Straumann BLT vagy Straumann BLX implantátumot helyezünk be, melyeket megfelelő, ún. primer stabilitás esetén azonnal terhelünk egy műanyag ideiglenes fix, esztétikus híddal. Így nem lesz szükség kivehető fogsorra, valamint nem lesz fájdalmas és kellemetlen a gyógyulási időszak.

Mik a lépések?

Az implantációt követően azonnal lenyomatot veszünk, majd az ideiglenes fogakat számítógépen megtervezzük és kifaragjuk. A néhány nap alatt elkészült ideiglenes híd a végleges fogak prototípusa lesz, ezért nagyon fontos ennek a helyes elkészítése.

Önnek van ideje tesztelni az új fogait, mert amíg az implantátumok becsontosodnak, az íny meggyógyul és felveszi végső alakját, az legalább 3-6 hónap. Ezután bármilyen változtatást szeretne, például formában vagy színben, arra lesz lehetősége.

Erre az időre a saját fogakhoz hasonló hidat fog kapni, amivel meg tud jelenni, ugyanakkor vigyázni kell rá, bár egy nagyon erős akrilátból készül, de a kemény ételeket javasolt kerülni. Általánosan elmondhatjuk, hogy csak akkor adunk át egy pótlást, ha azzal a páciens 100%-ban elégedett.

A gyógyulási idő után készítjük el a végleges, fix fogakat.

Ezek lehetnek:

 • cirkónium körhíd (12 vagy 14 fogból álló)
 • monolitikus cirkónium körhíd (12 vagy 14 fogból)
 • fémkerámia körhíd (12 vagy 14 fogból álló)
 • Gradia leplezésű fix körhíd (12 vagy 14 fogból álló)

Mit érdemes még tudnia az "All-on-4" típusú implantációról?

 • A felső állcsont esetében általánosságban elmondható, hogy inkább hat implantátumra van szükség, alul pedig sok esetben elég a négy.
 • Kevés csontkínálat esetén nem kell mindig csontpótlás a speciális, döntött implantáció pozicióknak köszönhetően.
 • A pótlást a Straumann modern csavarozható felépítmény rendszerével készítjük, ennek óriási előnye, hogy a pótlás javítható, például porcelán lepattanás esetén.
 • Érdemes prémium implantátumot választani – ilyen például a Straumann implantátum rendszer -, mert ez a pótlás típus nagy munka, hosszú távra készül. Az egyéb, olcsóbb rendszereknél sok a pontatlanság és nagy a törés veszélye. Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy nem érdemes kockáztatni alap kategóriás implantátumokkal, mert utána a helyrehozatal kétszer annyiba fog kerülni. A Globe Dentalnál kizárólag svájci, Straumann implantátumokat alkalmazunk.
 • A műtét fájdalommentes, de külön kérésre lehetőség van éber szedálásra vagy mélyaltatásra is.

Kiknek ajánljuk az "All-on-4" típusú fogpótlást?

Foghiánnyal küzdő, vagy hamarosan fogatlanná váló pácienseknek

Akiknél az elégtelen csontállomány megnehezíti a hagyományos implantátumok beültetését

Akik szeretnék rövid idő alatt visszanyerni rágási- és beszédképességüket

Akik kivehető fogsoruk miatt vissza szeretnék nyerni önbizalmukat és életminőségüket szeretnék ezáltal javítani

Kérjen időpontot konzultációra!

Legyen Ön is egy ragyogóan fehér, hollywoodi mosoly büszke tulajdonosa! Mi segítünk ebben!

Gyakran Ismételt Kérdések

A csomagár kidolgozását több tényező befolyásolja:

 • hány implantátumot kell behelyezni 4 vagy 6 állcsont,
 • hány fog készül összesen és milyen anyagból (10-14 fog),
 • kell-e csontpótlás,
 • a páciens kér-e szedálást vagy mélyaltatást.

Ebből kifolyólag egy kezdő, alap árról tudunk tájékoztatást adni, vannak azonban esetek, amikor szükséges csontpótlás vagy több implantátum, abban az esetben ez az ár már nem állja meg a helyét.

A kezdő alapcsomag ár, négy prémium implantátum esetén, egy állcsonton 2.200. 000 Ft-tól elérhető, mely ideális esetben a teljes komplett kezelési költséget jelenti. Az orvos személyre szabott kezelési tervet készít, mely a pontos árakat tartalmazza. A kezelési díjat általában két részletben kell kifizetni: az első részt az implantáció és az ideiglenes pótlás készítésekor, majd pedig a fennmaradó részt a gyógyulási időt követően, a végleges pótlás elkészítésekor.

Élje át újra az önfeledt mosoly és rágás örömét!

Legyen ismét magabiztos amikor másokkal kapcsolatba kerül, akár egy üzleti tárgyaláson vagy barátokkal, családtagokkal önfeledt társalgás közben…

 • 8174 Balatonkenese, Fő u. 25.
 • 1055 Budapest, V. kerület Szalay u. 2.

Vagy online (lent a feliratkozó formula kitöltésével), vagy pedig a 06 20 553 6622-es telefonszámon.

Hétfőtől péntekig 8.00-20.00 óráig.

Bízom benne, hogy Önt is hamarosan az elégedett pácienseink körében üdvözölhetem. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Dr. Thury Vivien
A balatonkenesei és budapesti Globe Dental Fogászati és Szájsebészeti Magánrendelők tulajdonosa és praxisvezető fogszakorvosa.

  .

  .

  .

  .
  Melyik rendelőnk érdekli?

  .

  .
  Elfogadom az
  Adatvédelmi tájékoztatóban leírtakat

  .