Barion Pixel

“All-on-4” típusú fogpótlás

Globe Dental Fogászati Magánrendelő Balatonkenesén és Budapesten

Mi az a “All-on-4” típusú pótlás?

Az “All-on-4” rendszer egy olyan kompromisszumoktól mentes megoldás, amely valóban visszaadja az eredeti fogak érzetét. Ez a fogpótlás a teljes fogívet állítja vissza úgy, hogy a fogsor négy implantátumon rögzül.

Teljes fogatlanság esetén beszélhetünk tehát erről az implantációs technikáról, amellyel gyors és RÖGZÍTETT megoldást tudunk biztosítani. Abban az esetben is megoldást nyújt, ha fogágybetegség vagy egyéb okból kifolyólag tönkrementek a fogai és el kell távolítani azokat.

Kérjen időpontot MOST konzultációra!

Legyen Ön is a magabiztos mosoly büszke tulajdonosa!
Mi segítünk ebben!

TOP 3 KRITÉRIUM, HA IMPLANTÁCIÓT SZERETNE

 1. Milyen implantátumot válasszak?

Mivel tartós megoldásban gondolkodunk, ezért kizárólag PRÉMIUM minőségű svájci Straumann vagy Neodent implantátumot használunk. Ezek a modern és innovatív, ugyanakkor 100%-ban biztonságos implantátumok a behelyezéskor, ha sikerül elérni az úgynevezett primer stabilitást,akkor azonnal terheljük egy műanyag ideiglenes rögzített, esztétikus híddal. Így nagy valószinűséggel nem lesz szükség kivehető fogsorra, valamint nem lesz fájdalmas és kellemetlen a gyógyulási időszak. 

2. Kik végzik a műtétet?
Az implantációt kizárólag nagy tapasztalattal rendelkező szájsebész szakorvosok végzik a Globe Dental-ban, akiknek szakmai vezetőjük a nemzetközileg is elismert Piffkó József szájsebész professzor. Sok pácienst a kezeléstől való félelem tart vissza, ezért már több mint 12 éve altatásban is kérhetik nálunk a beavatkozásokat: pácienseink nagy örömére.

3. Mik a lépések?
A műtéti beavatkozást követően azonnal lenyomatvétel következik, majd az ideiglenes fogakat rövid időn belül átadjuk.
Önnek van ideje tesztelni az új fogait, mert amíg az implantátumok “becsontosodnak” és az íny meggyógyul és felveszi végső alakját, az legalább 3-6 hónap
Erre az időre a saját fogakhoz hasonló provizóriumot fog kapni, amivel meg tud jelenni, ugyanakkor vigyázni kell rá, bár egy nagyon erős akrilátból készül, de a kemény ételeket javasolt kerülni. Általánosan elmondhatjuk, hogy csak akkor adunk át egy pótlást, ha azzal a páciens 100%-ban elégedett.

A gyógyulási idő után készítjük el a végleges, fix porcelán fogakat!

Kiknek ajánljuk az "All-on-4" típusú fogpótlást?

Foghiánnyal küzdő, vagy hamarosan fogatlanná váló pácienseknek

Akiknél az elégtelen csontállomány megnehezíti a hagyományos implantátumok beültetését

Akik szeretnék rövid idő alatt visszanyerni rágási- és beszédképességüket

Akik kivehető fogsoruk miatt vissza szeretnék nyerni önbizalmukat és életminőségüket szeretnék ezáltal javítani

Mit érdemes még tudnia az "All-on-4" típusú implantációról?

 • A felső állcsont esetében általánosságban elmondható, hogy inkább hat implantátumra van szükség, alul pedig sok esetben elég a négy.
 • Kevés csontkínálat esetén nem kell mindig csontpótlás a speciális, döntött implantáció pozicióknak köszönhetően.
 • A pótlást a Straumann modern csavarozható felépítmény rendszerével készítjük, ennek óriási előnye, hogy a pótlás javítható, például porcelán lepattanás esetén.
 • Érdemes prémium implantátumot választani – ilyen például a Straumann implantátum rendszer -, mert ez a pótlás típus nagy munka, hosszú távra készül. Az egyéb, olcsóbb rendszereknél sok a pontatlanság és nagy a törés veszélye. Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy nem érdemes kockáztatni alap kategóriás implantátumokkal, mert utána a helyrehozatal kétszer annyiba fog kerülni. A Globe Dentalnál kizárólag svájci, Straumann implantátumokat alkalmazunk.
 • A műtét fájdalommentes, de külön kérésre lehetőség van éber szedálásra vagy mélyaltatásra is.

Gyakran Ismételt Kérdések

A kedvezményes csomagár kidolgozását több tényező befolyásolja:

 • hány implantátumot kell behelyezni 4 vagy 6 állcsont,
 • hány fog készül összesen és milyen anyagból (10-14 fog),
 • kell-e csontpótlás,
 • a páciens kér-e szedálást vagy mélyaltatást.

Az orvos személyre szabott kezelési tervet készít, mely a pontos árakat tartalmazza. A kezelési díjat általában két részletben kell kifizetni: az első részt az implantáció és az ideiglenes pótlás készítésekor, majd pedig a fennmaradó részt a gyógyulási időt követően, a végleges pótlás elkészítésekor. Részletfizetésre van lehetőség.

Élje át újra az önfeledt mosoly és rágás örömét!

Legyen ismét magabiztos amikor másokkal kapcsolatba kerül, akár egy üzleti tárgyaláson vagy barátokkal, családtagokkal önfeledt társalgás közben…

 • 8174 Balatonkenese, Fő u. 25.
 • 1055 Budapest, V. kerület Szalay u. 2.

Vagy online (lent a feliratkozó formula kitöltésével), vagy pedig a 06 20 553 6622-es telefonszámon.

Hétfőtől péntekig 8.00-20.00 óráig.

Bízom benne, hogy Önt is hamarosan az elégedett pácienseink körében üdvözölhetem. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Dr. Thury Vivien
A balatonkenesei és budapesti Globe Dental Fogászati és Szájsebészeti Magánrendelők tulajdonosa és praxisvezető fogszakorvosa.

  .

  .

  .

  .
  Melyik rendelőnk érdekli?

  .

  .
  Elfogadom az
  Adatvédelmi tájékoztatóban leírtakat

  .