ALL-ON-4 TÍPUSÚ FOGPÓTLÁS

ALL-ON-4 TÍPUSÚ FOGPÓTLÁS

Mi az a “All-on-4” típusú pótlás?

Teljes fogatlanság esetén beszélhetünk erről a technikáról, amellyel gyors és FIX megoldást tudunk biztosítani. Működhet abban az esetben is, ha éppen fogágybetegség vagy egyéb okból kifolyólag el kell távolítani az összes maradék fogat. Az állcsont ívének nagyságától függően négy vagy maximum hat Straumann BLT vagy Straumann BLX implantátumot helyezünk be, melyeket megfelelő, ún. primer stabilitás esetén azonnal terhelünk egy műanyag ideiglenes fix, esztétikus híddal. Így teljesen kiküszöbölhető a kivehető fogsor használata. Az ideiglenes hidat számítógépen megtervezzük és kifaragjuk, így ez is néhány nap alatt elkészül. Az ideiglenes híd a végleges prototípusa lesz, ezért nagyon fontos ennek a helyes elkészítése. Önnek van ideje tesztelni az új fogait, mert amíg az implantátumok becsontosodnak és az íny meggyógyul és felveszi végső alakját az legalább 3 hónap. Ezután bármilyen változtatást szeretne például formában vagy színben stb., arra lesz lehetősége. Általánosan elmondhatjuk, hogy csak akkor adunk át egy pótlást, ha azzal a páciens 100%-ban elégedett.
A gyógyulási idő alatt tehát a saját fogakhoz hasonló hidat fog kapni, amivel meg tud jelenni, ugyanakkor vigyázni kell rá, bár egy nagyon erős műanyagból van, de kemény ételeket javasolt kerülni. Általában 3 hónap után készítjük el a végleges, fix pótlás.

Ezek lehetnek:

 • cirkónium körhíd (12 vagy 14 fogból álló)
 • fémkerámia körhíd (12 vagy 14 fogból álló)
 • fix hibrid fogsor (12 vagy 14 fogból álló)

Mit érdemes még tudnia az All-on-4 típusú implantációról?

 • A felső állcsont esetében általánosságban elmondható, hogy inkább hat implantátumra van szükség, alul pedig sok esetben elég a négy
 • Nem minden esetben kerülhető el a csontpótlás, de az esetek döntő többségében igen
 • A pótlást a Straumann modern csavarozható felépítmény rendszerével készítjük, ennek óriási előnye, hogy a pótlás javítható (pl. porcelán lepattanás, stb. esetén)
 • Érdemes prémium implantátumot választani – ilyen például a Straumann implantátum rendszer -, mert ez a pótlás típus nagy munka, hosszú távra készül. Az egyéb, olcsóbb rendszereknél sok a pontatlanság és nagy a törés stb veszélye. Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy nem érdemes kockáztatni alap kategóriás implantátumokkal, mert utána a helyrehozatal kétszer annyiba fog kerülni. A Globe Dentalnál kizárólag a svájci Straumann implantátumokat alkalmazzuk.
 • A műtét fájdalommentes, de külön kérésre lehetőség van éber szedálásra vagy mélyaltatásra is.

Teljes foghiány esetén gyors és hosszú távú megoldást nyújt az All on 4˝ típusú implantációs fogpótlás.
Kiknek ajánljuk?

 • Foghiánnyal küzdő, vagy hamarosan fogatlanná váló pácienseknek
 • Akik szeretnék rövid idő alatt visszanyerni rágási- és beszédképességüket
 • Akiknél az elégtelen csontállomány megnehezíti a hagyományos implantátumok beültetését
 • Akik kivehető fogsoruk miatt vissza szeretnék nyerni önbizalmukat és életminőségüket szeretnék ezáltal javítani

Az All on 4 rendszer egy olyan kompromisszumoktól mentes megoldás, amely valóban visszaadja az eredeti fogak érzetét. Ez a fogpótlás a teljes fogívet visszaállítja úgy, hogy a fogsor négy implantátumon  rögzül.

Mennyibe kerül egy All-on-4 típusú pótlás?

A csomagár kidolgozását több tényező befolyásolja:

 • hány implantátumot kell behelyezni 4 vagy 6 állcsont
 • hány fog készül összesen és milyen anyagból ( 10-14 fog)
 • kell-e csontpótlás
 • a páciens kér-e szedálást vagy mélyaltatást

Ebből kifolyólag egy kezdő, alap árról tudunk tájékoztatást adni, vannak azonban esetek, amikor szükséges csontpótlás vagy több implantátum, abban az esetben ez az ár már nem állja meg a helyét.
A kezdő alap-csomagár, négy implantátum esetén 1 900 000 Ft-tól elérhető, mely ideális esetben a teljes komplett kezelési költséget jelenti.
Ezt az összeget két részletben kell kifizetni: az első az implantáció és az ideiglenes pótlás díja, majd pedig kb. 3 hónap múlva a végleges pótlás díja.

Élje át újra az önfeledt mosoly és rágás örömét!
Legyen ismét magabiztos amikor másokkal kapcsolatba kerül, akár egy üzleti tárgyaláson vagy barátokkal, családtagokkal önfeledt társalgás közben…

Ne késlekedjen, hívjon most! Kedves és készséges kollégáink fogják felvenni a telefont, és ők fognak időpontot adni Önnek a kezelésre.
Bejelentkezés: Budapest: +36 70 420 04 61, Balatonkenese: +36 20 9954 540,
telefonszámokon, vagy az alábbi kapcsolati űrlap kitöltésével.

  „All on 4˝ implantációs fogpótlás  Melyik fogászatunk érdekli? (kötelező)

  Elfogadomaz adatvédelmi nyilatkozatot (kötelező)


  Galéria