Barion Pixel

Fogfehérítés

Fehér fogakkal bátrabban mosolyog, ezzel pozitív benyomást tesz másokra.

"Legyen foga Hó-fehér!"

Miért ne lehetne Önnek is szebbek és fehérebbek a fogai?

Rendelőinkben két fajta professzionális fogfehérítési lehetőség közül választhat, melyek nem ártalmasak a fogzománcra, ugyanakkor nagyon hatékonyak.

Minden fehérítést meg kell előznie egy orvosi vizsgálatnak. A fehérítés feltétele az egészséges szájüreg, nem lehet például szuvasodás vagy fogkő a fogak felszínén.

Fontos megemlíteni, hogy csak a saját fogainkat tudjuk fehéríteni, a tömések és a koronák színét ezzel a módszerrel nem tudjuk fehéríteni, arra a megoldás a csere.

Rendelői fogfehérítés

A Globe Dental-nál elérhető a legmodernebb amerikai ZOOM! és egy hagyományos lámpás fogfehérítés is. 8-10 árnyalattal lesznek fehérebbek a fogai. A ZOOM fogfehérítő anyagnak az a különlegessége, hogy olyan összetevői is vannak, melyek a fogzománcot képesek felépíteni, így abszolút nem káros. A rendelői lámpás fehérítés összességében kb. 1 órát vesz igénybe. Először egy szájterpeszt helyezünk be, mely eltartja az ajkait. Ezután egy speciális gélt helyezünk az ínyére, hogy védjük azt, majd a fogakra felvisszük a fehérítő zselét, melyet a rendelői lámpával 3 x 15 percig (egy kezelés, közben szünetekkel) megvilágítjuk. A lámpa aktiválja a gélben levő fehérítő anyagot és az eredmény azonnal látható.

A ZOOM lámpás fogfehérítés a sztárok kedvence, ez az USA-ban a leggyakrabban alkalmazott professzionális fogfehérítés.

Gyors, biztonságos, és tartós eredményt nyújt, hosszú évekig marad tőle hófehér a mosolya.

Otthoni sínes fogfehérítés

Ehhez az orvos először vesz egy lenyomatot, majd ez alapján készül el az Ön fogsorának megfelelő teljesen egyedi sín. A sínhez adunk fehérítőanyagot, ezt kell belefecskendezni, és nappal pár órát vagy éjszakánként kell viselni, kb. 1 – 2 héten át. A változás itt is elég jól látható már az első viselés után is, viszont a végső eredményt csak a kezelés végén láthatjuk.

Bízom benne, hogy Önt is hamarosan az elégedett pácienseink körében üdvözölhetem. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Dr. Thury Vivien
A balatonkenesei és budapesti Globe Dental Fogászati és Szájsebészeti Magánrendelők tulajdonosa és praxisvezető fogszakorvosa.

  .

  .

  .

  .
  Melyik rendelőnk érdekli?

  .

  .
  Elfogadom az
  Adatvédelmi tájékoztatóban leírtakat

  .

  Ajánlatunkban szerepel a Rendelői + otthoni fogfehérítő csomag

  Sokaknak az az első kérdése, hogy meddig tart a fehérítés hatása. Erre mindig azt szoktuk válaszolni, hogy nagyban függ a fogyasztói szokásokkal (dohányzás, kávézás, vörösbor fogyasztás stb) és az szájhigiéniától. Aki ezekre teljesen oda tud figyelni, azoknál az eredmény tartós lesz. Azoknak akik nem tudnak ennyire ügyelni a rendelői lámpás fogfehérítés után külön kérésre azonnal elkészítünk a saját fogaira pontosan illeszkedő otthoni sínt és adunk hozzá anyagot, megtanítjuk használni, hogy otthon, mikor úgy látják egy-egy árnyalatot kellene fehéríteni vagy akár fontos eseményen kell megjelenni, akkor könnyedén fel tudják frissíteni a fogaik fehérségét. Túlzásba sem szabad vinni a fehérítést, de ha megfelelően alkalmazzuk, akkor mosolyunkra mindig büszkék lehetünk. Kérje orvosainkat, hogy tájékoztassa erről a csomagról, amennyiben ez érdekli!

  Külön kell foglalkoznunk a gyökérkezelt fogak fehérítésével:

  A beszürkült, elszíneződött, gyökérkezelt fogak esetében is van lehetőség speciális fogfehérítésre.

  Mi történik ekkor?

  Kivesszük a gyökértömés egy részét és a fehérítő gélt a fogba helyezzük, majd ideiglenesen lezárjuk a fogat. Ezt több alkalommal elvégezzük szükség esetén, amíg tökéletes nem lesz az eredmény. A kezelés végén zárótömést helyezünk a fog nyelv felőli oldalán kialakított üregbe. Előfordulhat, hogy a fog idővel újra elszürkül ilyenkor már érdemes megfontolni a porcelán héj vagy korona készítését, melyek színe örökös.

  Gyakran Ismételt Kérdések

  • 8174 Balatonkenese, Fő u. 25.
  • 1055 Budapest, V. kerület Szalay u. 2.

  Vagy online (lent a feliratkozó formula kitöltésével), vagy pedig a 06 20 553 6622-es telefonszámon.

  Hétfőtől péntekig 8.00-20.00 óráig.

  Az eljárás az előkészületekkel együtt körülbelül kb. egy óráig tart. Az előkészületeket egy 3×15 percig tartó speciális 480 nm hullámhosszú fénnyel történő LED lámpás megvilágítás követ.

  Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy ez a fogorvos felügyelete mellett zajló fogfehérítési eljárás teljesen biztonságos, a fog szöveteiben nem okoz semmilyen káros elváltozást, az amin- fluorid tartalmának köszönhetően erősíti azt.

  Ritka, néhány páciensnél az eljárás során fokozott fogérzékenység léphet fel, de ez a kezelést követő 24-48 órán belül megszűnik. Amennyiben Önnek általánosan érzékenyek például hidegre a fogai, kérjük ezt jelezze orvosainknak, mert szükség lehet egy érzékenység előtti kezelésre is a fehérítés előtt.

  Az eredmény tartóssága nagymértékben függ az életmódtól! A kezelést követő 2-3 napban semmilyen színezőanyagot tartalmazó termék (kávé, tea, kóla, vörösbor) fogyasztása nem ajánlott, különben az eljárás hatékonysága nem garantálható! Abban az esetben, ha naponta többször fogyaszt kávét vagy teát, ajánlott évente 1-2-szer színfenntartó kezelést alkalmazni (éjszakai sínnel), melyeknek időtartama csupán egy-két nap.

  Teljesen egészséges fogkőmentes fogazat esetén, nincsen szükség egyéb kezelésre. Sok esetben egy szájhigiéniai kezelés megelőzi a fogfehérítést: fogkőeltávolítás, polírozás.

  Ha fehérített terülten vannak régi tömések vagy pótlások, azok színe a fehérítés után jóval sötétebbnek fog tűnni, így azok cseréjére a kezelés végén számítani kell.

  Kérjen időpontot konzultációra

  Legyen ön is egy ragyogóan fehér, hollywoodi mosoly büszke tulajdonosa! Mi segítünk ebben!