Barion Pixel

Implantátumokra épülő fogpótlások

Stéges és lokátoros fogpótlás

Teljes foghiány esetén kétféle implantátumos megoldás létezik.

Az egyik a saját fogak érzését adó, implantátumokon rögzülő fix hidak (erről egy külön menüben olvashat), a másik pedig az implantátumokon stabilizált kivehető fogsorok: stéges vagy lokátoros fogsorok.

Mik azok a stéges és lokátoros fogsorok?

Ezek a fogsorok teljes fogatlanság esetén a behelyezett implantátumokra készülő műanyag, redukált kivehető fogsorok. Rózsaszín műíny rész tartja a műanyag fehér fogakat.

Igen stabilak a szájban, de a tisztításhoz naponta többször ki kell venni. Nagyon fontos kiemelni, hogy a felső fogsornál nincsen szájpadlási rész, mely sok kellemetlenséget okoz egy hagyományos fogsornál.

Ezeknek a pótlásoknak az előnye:

Csak teljes értékű implantátumokat válasszon!

A fogsorok rögzítéséhez a Globe Dental Fogászatokon kizárólag kétrészes, teljes értékű Straumann implantátumokat alkalmazunk, melyek tartóssága bizonyított és szakmailag elfogadott megoldásnak számít, szemben a mini-implantátumokkal, melyekre ez nem feltétlenül igaz. A mini-implantátumok nem adnak megfelelő stabilitást és mivel egyben van a felépítmény az implantátummal, ha azok elkopnak vagy sérülnek nem javíthatóak…

A stéges fogsor viselését össze sem lehet hasonlítani a hagyományos kivehető fogsorral.

Felejtse el a hagyományos kivehető fogpótlások okozta kellemetlenségeket! Az étkezés, rágás során tapasztalt mozgás már a múlté. Élvezze újra az ételek ízét, élje életét újra magabiztosan, fogsorragasztó alkalmazása nélkül.

Kérjen időpontot konzultációra

Legyen ön is egy ragyogóan fehér, hollywoodi mosoly büszke tulajdonosa! Mi segítünk ebben!

Gyakran Ismételt Kérdések

 • 8174 Balatonkenese, Fő u. 25.
 • 1055 Budapest, V. kerület Szalay u. 2.

Vagy online (lent a feliratkozó formula kitöltésével), vagy pedig a 06 20 553 6622-es telefonszámon.

Hétfőtől péntekig 8.00-20.00 óráig.

Ezek a fogsorok úgy működnek, hogy a fogsort a szájba helyezve és rányomva a stégre vagy lokátorokra azon rögzülnek, így a fogsor stabilan fog állni.

Ha nincs elegendő csontállomány vagy hely a szájban a stéges fogpótlás elkészítésére, készíthető akár lokátoros megoldás, melynek működési elve hasonló a patentéhez.

A stég stabilitása jóval nagyobb, mint a lokátoré, viszont a lokátor előnye, hogy hosszabb távon javítható és hordható. Mind a stéges, mind pedig a lokátoros fogsor megfelelő tartást biztosít, visszaállítja a szükséges rágóképességet, megszünteti a beszédzavarokat. Tisztítás céljából a fogsor könnyen kivehető.

Bízom benne, hogy Önt is hamarosan az elégedett pácienseink körében üdvözölhetem. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Dr. Thury Vivien
A balatonkenesei és budapesti Globe Dental Fogászati és Szájsebészeti Magánrendelők tulajdonosa és praxisvezető fogszakorvosa.

  .

  .

  .

  .
  Melyik rendelőnk érdekli?

  .

  .
  Elfogadom az
  Adatvédelmi tájékoztatóban leírtakat

  .