KIVEHETŐ FOGSOR
HAGYOMÁNYOS

KIVEHETŐ FOGSOR
HAGYOMÁNYOS

Mi az a hagyományos, kivehető fogsor?


A hagyományos kivehető fogsor a leggyakrabban választott kezelési mód idős korban a részleges és a teljes fogatlan állapot kezelésére.

Kivehető fogsort akkor kell készíteni, amikor a megmaradt fogak száma nem elegendő ahhoz, hogy rögzített fogpótlást viseljen a páciens.

A protézis célja a rágó funkció és az esztétikai hatás visszaállítása. A megfelelő rágás az egészséges emésztés alapfeltétele, amely hiányában emésztési problémák léphetnek fel, ami további megbetegedéshez vezethet.

A foghiány kiterjedése szempontjából beszélhetünk részleges (ebben az esetben a páciens még rendelkezik saját foggal ami alkalmas a rögzítéshez, vagy teljes (amikor már egyetlen saját fog sincs a protézis rögzítéséhez). Előbbi esetben úgynevezett részleges kivehető fogsort utóbbi esetben teljes kivehető fogpótlás lehet a megoldás. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a Globe Dental Fogászatokon nem készítünk kapcsos pótlásokat, mert a kapocs amellett, hogy nem esztétikus, az évek során kimozgatja a saját fogakat és ezáltal további fogelvesztést okoz.

A protézis három részből áll, egy műínyből, egy alaplemezből és a műfogakból. A nem rögzített fogsorok nem túl komfortosak, étkezés illetve beszéd közben könnyen elmozdulhatnak mert a stabilitást mindössze a vákuumhatás, a gravitáció és a pontosan illeszkedő alaplemez biztosítja.

Mi az a kombinált kivehető fogpótlás?

A leggyakoribban akkor jön ez a pótlás típus szóba, mikor csak elől maradnak fogak és a páciens az összes őrlőfogát elveszítette.

kombinált fogpótlás azt jelenti, hogy egy fix pótlás (fémkerámia híd) van kiegészítve egy kivehető fémlemezes fogsor résszel. Ez egy precíziós kivehető fogsor, melyhez belső rejtett rögzítő elemeket használunk, amelyek nem teszik tönkre a saját fogakat úgy mint a kapcsok. Ez a típusú fogsor a szájban nagyon stabil, mert vannak saját fogak amik megtámasztják, azaz nem csak az ínyen tapad, mint egy teljes fogsor.
Egy-egy precíziós elem alkalmazása (pl. nyomógomb vagy csúsztató) stabilan rögzíti a szájban.  Egy precíziós elemhez legalább két fogat egységbe kell foglalni, azaz megkoronázni, mert az
tudja elviselni ezt az erőhatást, amit a fogsor a fogakra átvisz rágás közben. Tehát egy kombinált munkánál minimum négy korona készül, ami két  kéttagú hidat jelent.

A fogsorban a fogak műanyagból vannak. A műíny rész alapja egy nagyon szépen elvékonyított fémlemez, így ennek a típusú pótlásnak mindig van egy vékony fém szájpadlási íve felül vagy egy kis fém összekötése alul. Az alsó általában nem zavaró,  a felső áthidalást is amennyire lehet elvékonyítjuk, de tény hogy az ott van, részben befedi a szájpadlást.

Amennyiben nem szeretne szájpadlási részt érdeklődjön az implantációs megoldások után!

.

Ne késlekedjen, hívjon most! Kedves és készséges kollégáink fogják felvenni a telefont, és ők fognak időpontot adni Önnek a kezelésre.
Bejelentkezés: Budapest: +36 70 420 04 61, Balatonkenese: +36 20 9954 540,
telefonszámokon, vagy az alábbi kapcsolati űrlap kitöltésével.

    Kivehető fogsor hagyományos    Melyik fogászatunk érdekli? (kötelező)

    Elfogadomaz adatvédelmi nyilatkozatot (kötelező)


    Galéria