MIÉRT PONT
A STRAUMANN?

MIÉRT PONT
A STRAUMANN?

Straumann: az óramű pontosságával és biztonságával

Sokféle implantátum létezik, de ezek messze nem egyforma minőségűek.
Az 1954-ben alapított, bázeli székhelyű Straumann húsz százalékos világpiaci részesedésével és a több mint 14 millió, világszerte beültetett implantátummal a fogászati implantátumok és a kapcsolódó technológiák terén is világelső, piacvezető.

Persze svájciak, úgy könnyű… – mondhatja bárki. Mi pedig azt mondjuk: nem, nem könnyű. A természetesnek tartott minőségért a Straumann sokat dolgozik, rengeteg munkája van benne.
A több évtizedes munka folyamán alakultak ki a Straumann-minőség kulcspontjai:

 • 1974 óta állandó kutatás-fejlesztés: úttörő eredmények
 • termékeik tudományosan és klinikai tapasztalatokkal megalapozottak (több mint 700 tudományos közlemény)
 • a magabiztos etikával vállalt, egész életen át tartó garancia
 • több mint 14 millió behelyezett implantátum világszerte
 • jelenlét a világ több mint 70 országában

Így jutottunk el oda, hogy piacvezető szerepe mellett ma a Straumann a legtöbb újdonságot előállító implantátumokat forgalmazó cégcsoport a világon. A pácienseknek ez nagy lehetőséget jelent, mert mindenfajta fogazati problémára ajánlanak megoldást és a legjobb minőségű ellátást biztosítják. Az sem utolsó szempont Önnek, hogyha élete során bárhol a világon talál az implantátumához értő és azzal foglalkozó fogorvost.

Bemutatjuk Önnek a Straumann implantátumok főbb egyedi előnyeit, melyek garantálják az implantátumok sikeres becsontosodását:

 • SLA® felszín: a Straumann cég levédett, saját fejlesztésű felszíne: homokfújt, savmaratott felszínt jelent, mely az implantátumok sikeres becsontosodásáért felelős
 • SLActive® felszín: a Straumann cég levédett, saját, továbbfejlesztett hidrofil felszíne. Ez egy speciális ionbevonatot jelent, amely a gyógyulást elősegítő saját fehérjék kötődését segíti elő egyedülálló módon, ezáltal lerövidül a gyógyulási idő, valamint rizikós pácienseknél a gyógyulás biztonságát segíti elő
 • Roxolid® anyag: a Straumann cég levédett továbbfejlesztett implantátum anyaga, amely titán és a cirkónium (kerámia) ötvözete. Ez a hagyományos titánhoz képest mintegy másfélszeres teherbírással bír, emiatt számos esetben keskeny csontban is alkalmazhatunk kis átmérőjű Straumann implantátumokat, a csontpótlást elkerülve.

Termékeinkkel immár 50 éve szolgáljuk ki a legigényesebb pácienskör elvárásait. A Straumann cégfilozófiája azon az evidencián alapul, hogy minden embernek joga van a jóhoz, a méltó minőséghez. Ez a gondolkodásmód hozta létre azon kutatói és mérnöki bázist, amelyre alapozva a megbízható minőség nem csak egy hangzatos szókapcsolat. Talán elég, ha itt csak azt említjük meg, hogy az implantációs rendszerünkre vonatkozóan 20 évre visszamenőleg rendelkezésre állnak a klinikai dokumentációk, az öt éves követéses vizsgálatok eredménye pedig 98,8 százalékos túlélési arányt bizonyít! Vannak még kutatási eredményeken alapuló érveink… Pácienseinknek egy életen át garantált implantátumot ajánlunk. Ha Ön megengedi magának, hogy a minőség terén ne kössön kompromisszumot, akkor válassza a Straumann implantátumot a Globe Dental Fogászati és Szájsebészeti Magánrendelőkben.

Itt olvashatja két nemzetközi vizsgálat meggyőző eredményeit:

Kiváló eredmények a Straumann implantátumokkal egy független periimplantitis (implantátumok körüli gyulladás)  vizsgálatban
Széleskörű retrospektív vizsgálat1
Fogászati implantátumokkal: 427 páciens, 1578 implantátum különböző gyártóktól, 9 éves követés. Szignifikánsan alacsonyabb rizikó enyhe és súlyos periimplantitisre a Straumann Tissue Level SLA implantátumoknál a többi implantátumhoz képest.
A vizsgálat eredményeit a neves Journal of Dental Research-ben közölték.

Bázel, 2016. január 20. – Egy nagyszabású független klinikai vizsgálatban kimutatták, hogy jelentős különbség van a különböző implantátum típusok között abban a tekintetben, hogy körülöttük milyen gyakorisággal fordul elő periimplantitis. A periimplantitis az implantátumok körüli gyulladást jelenti, ami az implantátum elvesztéshez vezethet. Dr. Jan Derks és kollégái a svéd Gothenburg Egyetemről a Swedish Social Insurance Agency adatbankját (ahol minden egyes behelyezett implantátumot regisztrálniuk kell a svéd fogorvosoknak) felhasználva véletlenszerűen választottak ki 427 pácienst egy nagyjából 25 000 fős populációból, melynek tagjait 9 évvel ezelőtt kezelte 800 különböző fogorvos. A kiválasztott pácienseken a periimplantitis tipikus jeleit vizsgálták, úgymint csontpusztulás, vérzés és tasakmélység az implantátum körül. A vizsgálatot végzők azt tapasztalták, hogy az enyhe és súlyos periimplantitis  előfordulása függ attól, hogy milyen implantátumrendszert alkalmaztak és a relatív rizikó (OR) háromszoros volt azoknál a pácienseknél, akiket Nobel Biocare és Astra Tech implantátummal kezeltek a Straumannhoz képest. Néhány kivételtől eltekintve a Nobel Biocare implantátumoknak TiUnite® felszíne, az Astra Tech implantátumoknak pedig TiOblast® felszíne volt. Mindegyik Straumann implantátum Tissue Level SLA® volt. Az eredményeket – melyeket a 2015-ös EAO-n is bemutattak -, most a Journal of Dental Research-ben publikálták. Ez a vizsgálat még inkább alátámasztja a korábbi kutatások eredményeit, melyekben a Straumann implantátumok magas sikerességi arányait bizonyították.

Az eredmények nagyon értékesek azoknak a fogorvosoknak, akik független klinikai vizsgálatok eredményei alapján választanak implantátumtípust. A teljes vizsgálat eredményének részleteit itt olvashatja.

Ne késlekedjen, hívjon most! Kedves és készséges kollégáink fogják felvenni a telefont, és ők fognak időpontot adni Önnek a kezelésre.
Bejelentkezés: Budapest: +36 70 420 04 61, Balatonkenese: +36 20 9954 540,
telefonszámokon, vagy az alábbi kapcsolati űrlap kitöltésével.

  Miért pont a straumann?  Melyik fogászatunk érdekli? (kötelező)

  Elfogadomaz adatvédelmi nyilatkozatot (kötelező)


  Videó

  Galéria