Barion Pixel

Porcelán héjak

A tündöklő mosoly titka

Mik azok a porcelán héjak?

A porcelán héjak, vagy porcelán veneer-ek, egyedileg készített vékony rétegek, amelyek a fognak csak a külső, ajak felé eső felszínét borítják. Nagy előnyük a porcelán héjaknak, hogy nem kell az egész fogat lecsiszolni, így minimális foganyag veszteséggel elkészíthetőek. A Globe Dental-nál a legmodernebb digitálisan tervezett, magas esztétikai igényeket kielégítő Straumann Nice és Ivoclar E-max porcelán héjakat készítjük, melyek számos hollywoodi sztár csodaszép mosolyának a titkát jelentik. Amennyiben Önnek a mosolyfelújításhoz implantátumra vagy koronákra is szüksége lenne, szakorvosi csapatunk ezekre az esetre is magas színvonalú megoldást biztosít.

Hogyan képzelje el a mosolyfelújítási programunkat?

Ez egy komplex folyamat, mely az igények nagyon alapos és pontos felmérésével történik. Minden információ vagy fotó, ami segít Önnek abban, hogy elmondja milyen mosolyt szeretne, segítség az orvosnak tervezéshez. Ezt követően attól függően melyik mosolytervezési csomagunkat választja az alábbi lépések következnek:

 • Fotósorozat készítése a jelenlegi mosolyról arccal
 • Digitális lenyomatvétel a fogakról
 • Digitális mosolytervezés, mellyel az arc karakteréhez megfelelő mosolyt tervezzük. Az elkészült digitális terven az Ön arcához készítendő új mosolyt fogja látni. Az orvossal közösen átbeszélve az esetleges módosítási lehetőségeket. A tervet addig alakítjuk, míg az nem tetszik 100%-ban a pácienseinknek. 
 • Ezt követi az úgynevezett próbahéjak készítése, elemzése a pácienssel közösen, már a saját fogain. A próba héjakat viaszból készíti a fogtechnikus.
 • Ha szükséges a fogászati finom beállításokat elvégezzük a kezelés megkezdése előtt (pl. harapás beállítás stb.)
 • Fogorvosi előkészítések, preparációk. A próbák a páciens 100%-os bevonásával történnek, bizonyos esetekben a fogtechnikus is jelen van.
 • Teljes elégedettség esetén új mosoly véglegesítése
 • Kontroll.

Legyen Ön is büszke a ragyogó mosolyára!

Itt az idő, hogy eljöjjön hozzánk, hogy megszépíthessük mosolyát!

Esztétikával foglalkozó doktoraink fogják kezelni Önt, akik rendkívül precízek és finom kezűek. Kezeléseink teljesen fájdalommentesek. Kedves és készséges kollégáink várják hívását a 06 20 553 66 22 -es telefonszámon, ők fognak időpontot adni Önnek az első konzultációra vagy regisztráljon online az alábbi kapcsolati űrlap kitöltésével. Telefonban kérjük előre jelezze, hogy esztétikai szolgáltatást szeretne.

Dr. Samu Éva - fogszakorvos
Dr. Gáspár Csilla - fogszakorvos
Dr. Nagy Lili - fogorvos
Dr. Ujj Ágnes - fogorvos
Dr. László Katalin - fogszakorvos

Kérjen időpontot konzultációra

Legyen ön is egy ragyogóan fehér, hollywoodi mosoly büszke tulajdonosa! Mi segítünk ebben!

Gyakran Ismételt Kérdések

 • 8174 Balatonkenese, Fő u. 25.
 • 1055 Budapest, V. kerület Szalay u. 2.

Vagy online (lent a feliratkozó formula kitöltésével), vagy pedig a 06 20 553 6622-es telefonszámon.

Hétfőtől péntekig 8.00-20.00 óráig.

Amennyiben egy fog esztétikai megoldására van szükség, akkor készülhet egy porcelán héj is. Viszont, ha teljes mosoly készítése a célunk, akkor meg kell vizsgálni egy széles mosolynál hány fog látható és ebben az esetben 4 vagy akár 10 héj készítésére is szükség lehet állcsontonként. Minden esetben egyedileg beszéljük meg a pácienssel az igényeihez és az adottságaihoz viszonyítva.

A porcelán héj elkészítéséhez általában három alkalom szükséges. Első alkalommal a tervezés történik, majd második alkalommal a fog látható, elülső felszínének megmunkálására van szükség. Az előkészítés során a fogból 0,5-1 mm kerül eltávolításra. A preparálás után következik a lenyomatvétel. A mosolytervezés a laborban digitálisan történik. Második alkalommal az elkészült héjak próbája következik, itt van lehetőség ellenőrizni az eredményt, akár változtatásokat kérni. Majd az utolsó alkalommal az elkészült egyedi porcelán héjakat újra bepróbáljuk, megmutatjuk Önnek és ha Ön 100%-ban elégedett az eredménnyel, akkor azok végleges beragasztása következik. A héjak védelmére éjszakai védősínt készítünk. A kezelés ideje alatt ideiglenes héjakat készítünk, így bárhol meg tud jelenni, nem esik ki a munkából. A sikeres esztétikai eredmény sokak számára jelenti az önbizalom visszanyerését.

Igen, mint minden orvosi beavatkozásnak a porcelán héj elkészítésének is vannak ellenjavallatai. Ami a leginkább gyakori ezek közül, az a nem megfelelő harapási forma (pl. mélyharapás), ami a héjak törésének veszélyét növeli. Természetesen szakorvosunk Önnek az első konzultáció és vizsgálat során elmondja, hogy biztonságos megoldás-e a porcelán héj, vagy ha esetleg mégsem, akkor is ajánlani fogunk több kiváló lehetőséget, melyek közül választhat.

A Straumann Nice porcelán héjak színe az évek során NEM változik, azaz tartják az eredeti szép, fehér színűket. Nem kell félnie, hogy a kávé vagy a cigaretta ezeket elszínezi. Tisztításukra, ápolásukra ugyanúgy kell figyelni, mint a saját fogakéra. A porcelán héjak használatára vonatkozóan általános elmondható, hogy vigyázni kell rájuk, ügyelni kell arra például, hogy kemény almába harapni nem javasolt velük.

Az első konzultáció díja 9 900 Ft, valamint ekkor szükséges egy digitális panoráma röntgen felvételt is készíteni, melynek díja 6 500 Ft. Kezelés megkezdése esetén ezeket a díjakat a héjak átadásakor 100%-ban jóváírjuk.

Bízom benne, hogy Önt is hamarosan az elégedett pácienseink körében üdvözölhetem. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Dr. Thury Vivien
A balatonkenesei és budapesti Globe Dental Fogászati és Szájsebészeti Magánrendelők tulajdonosa és praxisvezető fogszakorvosa.

  .

  .

  .

  .
  Melyik rendelőnk érdekli?

  .

  .
  Elfogadom az
  Adatvédelmi tájékoztatóban leírtakat

  .