SZÁJSEBÉSZET

SZÁJSEBÉSZET

Professzionális, magasan képzett szakorvosaink által végzett  eljárásokkal biztosítjuk a fájdalommentes gyógyulást.

A Globe Dental Fogászati és Szájsebészeti Magánrendelőkben magasan képzett dentoalveolaris és maxillofacialis szájsebészek dolgoznak. Mindannyiuknak nagy klinikai és sokéves implantációs tapasztalata van.  A vizsgálat során a szájsebész teljes állapotfelmérést végez. A szakma szabályainak megfelelően mindig röntgen vagy CT felvételt készítünk kényelmesen, házon belül. Szájsebészeink a lehető legkönnyebben
és legpontosabban tudják elvégezni a szájsebészeti feladatokat.

Szájsebészeti kezeléseinket helyi érzéstelenítésben, ambulánsan végezzük, azaz a páciens a beavatkozást követően fájdalom és egyéb kellemetlen tünetek nélkül távozhat. Külön kérésre éber szedálást vagy mélyaltatást is kérhet.

A szájsebészeink minden ambulánsan kivitelezhető beavatkozást elvégeznek, mint például:

 • fogak és foggyökerek sebészi eltávolítása
 • fogászati implantáció
 • bölcsességfogak eltávolítása
 • ciszták eltávolítása
 • gyökércsúcs rezekció (gyökércsúcs körüli gyulladásos elváltozások műtéti kezelése)
 • bölcsességfogak eltávolítása
 • csontpótlás
 • szinusz emelés (arcüreg emelése, csontpótlása implantáció előtt)

Implantátumot szeretne, de kevés a csontja?
Semmi gond, csontpótlással könnyedén megoldható a probléma:

 • Egyszerű, manapság rutineljárásnak számít
 • A beavatkozás fájdalommentes
 • Lehetővé teszi az implantációt csökkent csontállomány esetén is
 • Könnyen beépül, erős tartást biztosít

Mikor és miért van szükség csontpótlásra?

Ha az elvesztett fogat évekig nem pótoljuk, idővel a fog helyénél az íny és a csont is felszívódik. Fogászati implantáció előtt minden esetben 3D CBCT felvétel segítségével vizsgáljuk a meglévő csontállományt. Szájsebészeink kielemzik a 3D CT felvételt és ellenőrzik, hogy megfelelő-e az állcsont szélessége és magassága. Hosszabb ideje fennálló foghiány esetén gyakran előfordul, hogy a csontállomány sorvad és ezáltal nem lehetséges az implantáció.  Ha a csontállomány nem megfelelő az implantátum beültetéséhez, szájsebészeink csontpótlást javasolnak.

A csontpótlás olyan szájsebészeti beavatkozás, melynek során a meglévő csontállományt csontpótló anyaggal egészítik ki, ez idővel beépül a saját csontba és így már beültethető az implantátum.

sinus lift, azaz arcüreg emelés egy olyan speciális csontpótló beavatkozás, melynek során szájsebészeink csontpótló anyagot alkalmazva megnövelik a felső állcsont magasságát. Erre akkor van szükség, amikor a felső őrlőfogaknál nem elég magas a csont az implantátum beültetéséhez.

A modern csontpótló anyagok és eljárások segítségével orvosolható a függőleges és a vízszintes csonthiány is. Manapság a csontpótlás rutineljárásnak számít és a beavatkozás minden esetben fájdalommentes, legyen szó akár csontvastagításról vagy arcüreg emelésről.

Kisebb csonthiány esetén az implantáció történhet a csontpótlással egy időben is, jelentősebb csonthiány esetén általában implantáció előtt hat hónappal végezzük el a csontpótlást.

A kezelést követően mindenről tájékoztatjuk szóban és írásban is arra vonatkozóan, hogy pontosan milyen teendőket kell betartania a szájsebészeti beavatkozás után hogy a legkevesebb kellemetlenséggel és gyorsan gyógyuljon. Szájsebészeink nagyon kedves és empatikus orvosok, akik nagyon odafigyelnek a páciensekre. Nem kell félnie, de ha mégis tart a kezeléstől bármikor kérhet szedálást vagy mélyaltatást.

Ne késlekedjen, hívjon most! Kedves és készséges kollégáink fogják felvenni a telefont, és ők fognak időpontot adni Önnek a kezelésre.
Bejelentkezés: Budapest: +36 70 420 04 61, Balatonkenese: +36 20 9954 540,
telefonszámokon, vagy az alábbi kapcsolati űrlap kitöltésével.

  Szájsebészet  Melyik fogászatunk érdekli? (kötelező)

  Elfogadomaz adatvédelmi nyilatkozatot (kötelező)


  Galéria