Barion Pixel

Szájsebészet

Professzionális, magasan képzett szakorvosaink által végzett eljárásokkal biztosítjuk a fájdalommentes gyógyulást.

Szájsebészet

A Globe Dental Fogászati és Szájsebészeti Magánrendelőkben magasan képzett dentoalveolaris  szájsebész szakorvosok dolgoznak. Mindannyiuknak nagy klinikai és sokéves implantációs tapasztalata van.

A vizsgálat során a szájsebész teljes állapotfelmérést végez. A szakma szabályainak megfelelően mindig röntgen vagy CT felvételt készítünk kényelmesen, házon belül. Szájsebészeink így a lehető legkönnyebben és legpontosabban tudják elvégezni a szájsebészeti feladatokat.

Szájsebészeti kezeléseinket helyi érzéstelenítésben, ambulánsan végezzük, azaz a páciens a beavatkozást követően fájdalom és egyéb kellemetlen tünetek nélkül távozhat. Külön kérésre éber szedálást vagy mélyaltatást is kérhet. Utóbbi jelenleg a budapesti rendelőben érhető el, éber szedáció mindkét rendelőben természetesen.

A szájsebészeink minden ambulánsan kivitelezhető beavatkozást elvégeznek, mint például:

 • modern csontpótlási technikák: Khoury rechnika, GBR, PRF, Sinus Lift stb
 • fogászati implantáció
 • fogak és foggyökerek sebészi eltávolítása
 • bölcsességfogak eltávolítása
 • ciszták eltávolítása
 • gyökércsúcs rezekció (gyökércsúcs körüli gyulladásos elváltozások műtéti kezelése)

Örömmel mutatjuk be Önöknek a csontpótlás területén elérhető legújabb és leginnovatívabb technikákat, amelyekkel a fogászat új szintre lépett, és számos páciensünk számára kínál lehetőséget arra, hogy a kivehető fogpótlásokról áttérhessenek a rögzített megoldásokra.

Több mint esztétikai eredmény

E változás nem csupán esztétikai szempontból jelentős, hanem a páciensek életminőségét is nagymértékben javítja, hiszen a rögzített fogpótlások természetesebb érzést és jobb funkcionalitást biztosítanak. Ismerjék meg a legújabb lehetőségeket ezen a területen, amelyek valóban forradalmasítják a fogászati kezeléseket!

Khoury Technika
A csontlemez technika, vagy más néven Shell technika, melyet Fouad Khoury professzor fejlesztett ki, egyedülálló megközelítést kínál a csontpótlásban. Ebben az eljárásban vékony lemezeket veszünk a páciens saját csontjából, majd ezeket a lemezeket a szükséges területen rögzítjük. 

A módszer lényege tehát, hogy a létrehozott csontlemezek  stabil alapot biztosítanak a csont regenerációjához, elősegítve az új csont képződését és a fogászati implantátumok biztonságos beültetését.

GBR Technika (Irányított Csontregenerációs Technika)
Az irányított csontregenerációs (GBR) technika során membránokat használunk, hogy támogassuk a csont regenerálódását és megvédjük azt a külső behatásoktól. Ebben az eljárásban általában xenogén csontpótlót és saját csontot alkalmazunk granulátum formában. A membránok lehetnek felszívódóak vagy nem felszívódóak, attól függően, hogy milyen típusú csontpótlásra van szükség. A csontpótlás lehet vertikális vagy horizontális, így biztosítva az optimális csontmennyiséget a fogászati implantátumok beültetéséhez.

PRF Csontpótlás
A PRF (Platelet-Rich Fibrin) csontpótlás egy innovatív és természetes megközelítés a csontregeneráció elősegítésére. Ebben az eljárásban a páciens saját vérét használjuk fel, amelyből centrifugálással egy vérlemezkében gazdag fibrinréteget nyerünk ki. Ez a fibrinréteg tele van növekedési faktorokkal, amelyek serkentik a csont és a lágyszövetek regenerálódását. A PRF csontpótlás gyorsítja a gyógyulási folyamatot, csökkenti a gyulladást, nagymértékben redukálja, akár teljesen meg is előzi a műtét utáni időszakban fellépő fájdalmat, valamint elősegíti az új, egészséges csontszövet kialakulását, ami különösen előnyös a fogászati implantátumok beültetése során.

Ismerje meg a Globe Dental magas színvonalú csontpótlási gyakorlatát!

Egyedi technikák, melyek kevés helyen elérhetőek. A leírt módszerek alkalmazása a Globe Dental kenesei és budapesti rendelőjében lehetőséget nyújthat olyan esetek kezelésére is, amelyeket korábban esetleg elutasítottak csonthiányra hivatkozva. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy ezek a technikák sem garantálnak minden esetben megoldást.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését és szeretne  esélyt adni, hogy még kényelmesebb és esztérikusabb fogpótlása legyen, hívjon minket és látogasson el tapasztalt szájsebész szakorvosainkhoz.

Implantátumot szeretne, de kevés a csontja?
Semmi gond, csontpótlással könnyedén megoldható!

Gyakran Ismételt Kérdések

 • 8174 Balatonkenese, Fő u. 25.
 • 1055 Budapest, V. kerület Szalay u. 2.

Vagy online (lent a feliratkozó formula kitöltésével), vagy pedig a 06 20 553 6622-es telefonszámon.

Hétfőtől péntekig 8.00-20.00 óráig.

Ha az elvesztett fogat évekig nem pótoljuk, idővel a fog helyénél az íny és a csont is felszívódik. Fogászati implantáció előtt minden esetben 3D CBCT felvétel segítségével vizsgáljuk a meglévő csontállományt. Szájsebészeink kielemzik a 3D CT felvételt és ellenőrzik, hogy megfelelő-e az állcsont szélessége és magassága. Hosszabb ideje fennálló foghiány esetén gyakran előfordul, hogy a csontállomány sorvad és ezáltal nem lehetséges az implantáció. Ha a csontállomány nem megfelelő az implantátum beültetéséhez, szájsebészeink csontpótlást javasolnak.

A csontpótlás olyan szájsebészeti beavatkozás, melynek során a meglévő csontállományt csontpótló anyaggal egészítik ki, ez idővel beépül a saját csontba és így már beültethető az implantátum.

A sinus lift, azaz arcüreg emelés egy olyan speciális csontpótló beavatkozás, melynek során szájsebészeink csontpótló anyagot alkalmazva megnövelik a felső állcsont magasságát. Erre akkor van szükség, amikor a felső őrlőfogaknál nem elég magas a csont az implantátum beültetéséhez.

A modern csontpótló anyagok és eljárások segítségével orvosolható a függőleges és a vízszintes csonthiány is. Manapság a csontpótlás rutineljárásnak számít és a beavatkozás minden esetben fájdalommentes, legyen szó akár csontvastagításról vagy arcüreg emelésről.

Kisebb csonthiány esetén az implantáció történhet a csontpótlással egy időben is, jelentősebb csonthiány esetén általában implantáció előtt hat hónappal végezzük el a csontpótlást.

A kezelést követően mindenről tájékoztatjuk szóban és írásban is arra vonatkozóan, hogy pontosan milyen teendőket kell betartania a szájsebészeti beavatkozás után hogy a legkevesebb kellemetlenséggel és gyorsan gyógyuljon. Szájsebészeink nagyon kedves és empatikus orvosok, akik nagyon odafigyelnek a páciensekre. Nem kell félnie, de ha mégis tart a kezeléstől bármikor kérhet szedálást vagy mélyaltatást.

Kérjen időpontot konzultációra

Legyen ön is egy ragyogó mosoly büszke tulajdonosa, mely boldoggá teszi mindennapjait! Mi segítünk ebben!

Bízom benne, hogy Önt is hamarosan az elégedett pácienseink körében üdvözölhetem. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Dr. Thury Vivien
A balatonkenesei és budapesti Globe Dental Fogászati és Szájsebészeti Magánrendelők tulajdonosa és praxisvezető fogszakorvosa.

  .

  .

  .

  .
  Melyik rendelőnk érdekli?

  .

  .
  Elfogadom az
  Adatvédelmi tájékoztatóban leírtakat

  .