Barion Pixel

Szájsebészet

Professzionális, magasan képzett szakorvosaink által végzett eljárásokkal biztosítjuk a fájdalommentes gyógyulást.

Szájsebészet

A Globe Dental Fogászati és Szájsebészeti Magánrendelőkben magasan képzett dentoalveolaris és maxillofacialis szájsebészek dolgoznak. Mindannyiuknak nagy klinikai és sokéves implantációs tapasztalata van. A vizsgálat során a szájsebész teljes állapotfelmérést végez. A szakma szabályainak megfelelően mindig röntgen vagy CT felvételt készítünk kényelmesen, házon belül. Szájsebészeink a lehető legkönnyebben és legpontosabban tudják elvégezni a szájsebészeti feladatokat.

Szájsebészeti kezeléseinket helyi érzéstelenítésben, ambulánsan végezzük, azaz a páciens a beavatkozást követően fájdalom és egyéb kellemetlen tünetek nélkül távozhat. Külön kérésre éber szedálást vagy mélyaltatást is kérhet.

A szájsebészeink minden ambulánsan kivitelezhető beavatkozást elvégeznek, mint például:

 • fogak és foggyökerek sebészi eltávolítása
 • fogászati implantáció
 • bölcsességfogak eltávolítása
 • ciszták eltávolítása
 • gyökércsúcs rezekció (gyökércsúcs körüli gyulladásos elváltozások műtéti kezelése)
 • csontpótlás
 • szinusz emelés (arcüreg emelése, csontpótlása implantáció előtt)

Implantátumot szeretne, de kevés a csontja?
Semmi gond, csontpótlással könnyedén megoldható!

Gyakran Ismételt Kérdések

 • 8174 Balatonkenese, Fő u. 25.
 • 1055 Budapest, V. kerület Szalay u. 2.

Vagy online (lent a feliratkozó formula kitöltésével), vagy pedig a 06 20 553 6622-es telefonszámon.

Hétfőtől péntekig 8.00-20.00 óráig.

Ha az elvesztett fogat évekig nem pótoljuk, idővel a fog helyénél az íny és a csont is felszívódik. Fogászati implantáció előtt minden esetben 3D CBCT felvétel segítségével vizsgáljuk a meglévő csontállományt. Szájsebészeink kielemzik a 3D CT felvételt és ellenőrzik, hogy megfelelő-e az állcsont szélessége és magassága. Hosszabb ideje fennálló foghiány esetén gyakran előfordul, hogy a csontállomány sorvad és ezáltal nem lehetséges az implantáció. Ha a csontállomány nem megfelelő az implantátum beültetéséhez, szájsebészeink csontpótlást javasolnak.

A csontpótlás olyan szájsebészeti beavatkozás, melynek során a meglévő csontállományt csontpótló anyaggal egészítik ki, ez idővel beépül a saját csontba és így már beültethető az implantátum.

A sinus lift, azaz arcüreg emelés egy olyan speciális csontpótló beavatkozás, melynek során szájsebészeink csontpótló anyagot alkalmazva megnövelik a felső állcsont magasságát. Erre akkor van szükség, amikor a felső őrlőfogaknál nem elég magas a csont az implantátum beültetéséhez.

A modern csontpótló anyagok és eljárások segítségével orvosolható a függőleges és a vízszintes csonthiány is. Manapság a csontpótlás rutineljárásnak számít és a beavatkozás minden esetben fájdalommentes, legyen szó akár csontvastagításról vagy arcüreg emelésről.

Kisebb csonthiány esetén az implantáció történhet a csontpótlással egy időben is, jelentősebb csonthiány esetén általában implantáció előtt hat hónappal végezzük el a csontpótlást.

A kezelést követően mindenről tájékoztatjuk szóban és írásban is arra vonatkozóan, hogy pontosan milyen teendőket kell betartania a szájsebészeti beavatkozás után hogy a legkevesebb kellemetlenséggel és gyorsan gyógyuljon. Szájsebészeink nagyon kedves és empatikus orvosok, akik nagyon odafigyelnek a páciensekre. Nem kell félnie, de ha mégis tart a kezeléstől bármikor kérhet szedálást vagy mélyaltatást.

Kérjen időpontot konzultációra

Legyen ön is egy ragyogóan fehér, hollywoodi mosoly büszke tulajdonosa! Mi segítünk ebben!

Bízom benne, hogy Önt is hamarosan az elégedett pácienseink körében üdvözölhetem. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Dr. Thury Vivien
A balatonkenesei és budapesti Globe Dental Fogászati és Szájsebészeti Magánrendelők tulajdonosa és praxisvezető fogszakorvosa.

  .

  .

  .

  .
  Melyik rendelőnk érdekli?

  .

  .
  Elfogadom az
  Adatvédelmi tájékoztatóban leírtakat

  .