FOGSZABÁLYOZÁS

FOGSZABÁLYOZÁS

Szerezzen önbizalmat sugárzó, megnyerő mosolyt!

Mind a budapesti, mind pedig a balatonkenesei rendelőnkben elérhető a fogszabályozás. Napjainkban nagyon fontos a magabiztos megjelenéshez az ápolt, szabályos fogazat. Sokan nem mernek felhőtlenül mosolyogni szabálytalan fogsoruk miatt. Ez nem csak a fiatalok, de az idősebb korosztály problémája is lehet, akár 50 éves kor felett is ajánlott lehet a fogszabályozás.

A fogszabályozó kezeléssel a szakorvos tervei alapján a fogak funkciója, a harapási rendellenességek és a fogak esztétikája helyreállítható.

Mint ahogy minden, a fogászati technológia is fejlődik, így már a megszokott külső, fogakon rögzített fogszabályozó készülékek mellett számos lehetőség van láthatatlan fogszabályozásra is. Így azoknak a pácienseknek sem kell lemondani erről a lehetőségről, akik nem szeretnék, hogy mások számára nyilvánvalóvá váljon fogaik szépülése.

fogszabályozás az egyik legjobb lehetőség, hogy fogainak állását korrigálja. A nyugati országokban a rögzített készülékek viselése a gondosságot és az ápoltságot tükrözi. Hazánkban is egyre népszerűbb ez a típusú fogászati kezelés.

Minden korban lehet fogakat szabályozni. A fogak mozgatásának biológiai alapja minden korban ugyanaz. A fogak csontban való áthelyeződése, azaz a csont átépülése, minden élő szervezet sajátja. Nem ritka a fogszabályozó kezelés 50, vagy akár 60 éves korban sem.

A legegyszerűbb felosztás szerint két típusú készüléket különböztetünk meg:

Kivehető fogszabályozó készülékek

 

Felnőtt korban a fenntartó kezelésekre alkalmazunk kivehető készüléket. Mint ahogy a neve is tükrözi, nincs a szájban rögzítve, nappali és elsősorban éjszakai használatra alkalmas fogszabályozó készülékek, amelyek az elváltozás mértékétől függően különböző tágítócsavarokat és rugókat tartalmaznak, ezek segítségével történik a fogelmozdítás.
Használatuk általában 12 éves korig ajánlott, de természetesen vannak ettől eltérő esetek is (Invisalign speciális kivehető sínek felnőttek részére).
A kivehető fogszabályozó készülékek hatékonysága nagyban függ attól, hogy a páciens mennyi ideig és milyen gyakorisággal hordja.

Rögzített fogszabályozó készülékek

 

A rögzített készülékek pontosabb és finomabb fogelmozdítást tesznek lehetővé. Ezen fogszabályozó készülékek legfontosabb elemei a zárak vagy bracketek, amelyeket speciális ragasztóval rögzítenek a fogakhoz. A zárak anyaga lehet fém, műanyag vagy porcelán. A zárakat ívekkel kötjük össze, amelyeket gumikarikák rögzítenek a bracketekhez.

7 ok, amiért érdemes a Globe Dentalt választania, ha fogszabályozásra van szüksége:

 1. A rögzített készülékek esetén memória ívet alkalmazunk, melynek köszönhetően nem jellemző az, mint a hagyományos, olcsó íveknél, hogy kezdetben nagy erővel mozdítja a fogakat, ami esetleg fájdalommal is járhat napokig, majd egyre csökken az aktiválási erő. Az általunk használt jó minőségű ívekkel csökken az aktiválás utáni kellemetlen érzés és a következő kezelésig azonos erővel aktiválja a készüléket.
 2. A fogak mozgatásához szükség esetén modern, fogszabályozási mikroimplantátumokat is használunk.
 3. A kezelést úgynevezett fogszabályzó trainer-rel gyorsíthatjuk fel, így hónapokat nyerhetünk.
 4. Empatikus és nagy tapasztalattal rendelkező szakorvosok végzik a kezeléseket.
 5. Szükség esetén mozgás- émanuál terapeutával közösen végezzük a kezeléseket.
 6. Különösen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az elért eredményeket megőrizzük és ne vándoroljanak vissza a fogak a rossz pozícióba.
 7. Minden kiegészítő kezelést házon belül megtalál nálunk.

Legmodernebb fogszabályozó kezeléseink:

 • láthatatlan fogszabályozó
 • porcelán fogszabályozó készülék
 • zafír fogszabályozó rögzített készülék
 • porcelán fogszabályozó rögzített készülék
 • titán fogszabályozó rögzített készülék
 • acél fogszabályozó rögzített készülék
 • belső, lingvális rögzített fogszabályozó készülék
 • INVISALIGN technika
 • kivehető készülék

Egyik páciensünk írta: ” Annyira elégedett vagyok az eredménnyel, azt bánom, hogy nem vágtam bele hamarabb a kezelésbe. Már 41 éves vagyok, de mindenkit bíztatok, sosem késő! Az egész arcom szépen megváltozott, minden ismerősöm elismerően dícsér és sokkal több bókot kapok nap mint nap! Csak ajánlani tudom a Globe Dentalon a fogszabályzó orvost!! Még egyszer köszönöm. (Ja, és még egy dolgot megjegyeznék, ami nem utolsó szempont, hogy az ár a környéken a legkedvezőbb volt…)” Koszrovszki Szabina

Mit kell tudnia, ha szeretne egy első konzultáción részt venni fogszabályozó szakorvosunknál?

A kezelések időtartalma átlagosan egy és két év között van. A rendelések minden hónapban egy meghatározott napon reggeltől estig zajlanak.

Az első alkalom egy fogszabályozó szakorvosi konzultáció, melynek díja 15 000 Ft és amelynek során vizsgálat, tanácsadás, röntgen (6500 Ft), lenyomat és kezelési terv készítése történik.

Amennyiben más egyéb kiegészítő kezelésre lenne szüksége, mint pl.: fogkő eltávolítás, parodontológiai ellátás, fogtömés, vagy szájsebészeti kezelés, ezeket szintén házon belül tudjuk biztosítani.

Az időben elkezdett kezelés nagyon sokat segít, így javasoljuk a kedves szülőknek, hogy gyermeküket már 6 éves kortól hozzák el egy vizsgálatra. Felnőtteknek nincsen felső korhatár, így bármikor megkezdhetik a kezelést.

Várjuk szeretettel!

Hány éves korban érdemes a gyermeket először elhozni fogszabályozási vizsgálatra?

A nagyon korai problémák kiszűrése érdekében akár 3-4 éves korban is megtörténhet az első konzultáció, de mindenképpen ajánlott 7 éves kor előtt megvizsgálni a gyermek fogazatát.

Van-e a fogszabályozásnak felső korhatára?

Nincsen. Minden korban lehet fogakat szabályozni. A fogak mozgatásának biológiai alapja minden korban ugyanaz. A fogak csontban való áthelyeződése – azaz a csont átépülése – minden élő szervezet sajátja. Nem ritka a fogszabályozó kezelés 50, vagy akár 60 éves korban sem. Vannak természetesen különbségek a kor változásával. A növekedési korban, vagy a fogváltás alatt a növekedés, vagy a fogváltás irányításával bizonyos eltérések könnyebben befolyásolhatóak. Később viszont már az állcsontok különbségének korrekciójánál nagyobb eséllyel jön szóba műtéti támogatás igénye, illetve gyakrabban van szükség valamelyik fog eltávolítására.

Van ma már arra mód, hogy a fogakat teljesen láthatatlanul szabályozzuk?

Igen. Szerencsére mára már két olyan kezelési mechanika is rendelkezésre áll, amellyel a külső szemlélő számára láthatatlan módon lehet jelentős fogmozgatást végezni. Kérje szakorvosunk véleményét!

Elképzelhető-e , hogy a gyermekkori torlódás a növekedéssel magától rendeződik?

Sajnos általában nem. Azaz, a bölcsességfogak eltávolítása után nem fognak a fogak hátra rendeződni, semmi esély arra, hogy a fogtorlódási probléma magától rendeződjön.

Más kérdés, hogy bizonyos esetekben a bölcsességfogak eltávolítása után a fogszabályozó kezeléssel lehetséges az oldalfogakat hátramozdítani, amerre a bölcsességfogak voltak. Ilyen módon hely teremthető és elkerülhető a további foghúzás. Ezeket az eseteket a fogszabályozó szakorvosunk mérlegeli a kezelés tervezése során.

Szükséges lehet-e ép maradófog eltávolítása?

Sajnos bizonyos esetekben elkerülhetetlen, hogy a helyteremtéshez, illetve a megfelelő arcesztétika kialakításához egy-egy maradófogat fel kell áldoznunk. Ilyenkor általában az első kisőrlők kerülnek eltávolításra.

Mennyi ideig tart a fogszabályozó viselése?

A kezelési terv jelentősége többek között abban áll, hogy a tennivalók felmérése után a szakmai tapasztalat alapján szakorvosunk felméri a várható kezelés időtartamát, amely elsősorban az elváltozás mértékétől függ. Átlagosan 1,5-2,5 évig tart. Ezalatt az idő alatt 2-8 hetente kell rendszeresen megjelenni a kezelőorvosnál aktiváláson. A fix készülék eltávolítása után még jó ideig éjszakánként kivehető készüléket (ún. retenciós készüléket) kell viselni, amíg az elmozgatott fogak a helyükön tökéletesen nem rögzülnek.

Ne késlekedjen, hívjon most! Kedves és készséges kollégáink fogják felvenni a telefont, és ők fognak időpontot adni Önnek a kezelésre.
Bejelentkezés: Budapest: +36 70 420 04 61, Balatonkenese: +36 20 9954 540,
telefonszámokon, vagy az alábbi kapcsolati űrlap kitöltésével.

  Fogszabályozás  Melyik fogászatunk érdekli? (kötelező)

  Elfogadomaz adatvédelmi nyilatkozatot (kötelező)


  Galéria